Когато пиша за кошери имам в предвид че всеки трябва да се занимава с неговото. дърводелец да прави кошери и да носи отговорност, пчелар да гледа пчели и да отговаря за тяхното развитие.аз не искам да знам от какъв материал и как трябва да направя кошер, искам да го купя от коректен производител, а тези които търсят как да си го вкарат сами да купуват без пари и от познати, след това ще ги плюете яко но това е друг разговор.Импрегнирайте, обработите с масло и парафин, боядисвайте, правете каквото трябва, но не дейте да правите кошери и да търсите материал, оставете това на дърводелеца.Прав този който с мнението за специалисти които не могат да отличат иглолистен материал и да го разбият по видове, такива има единици, та за какво говорим тогава? давайте да обсъдим дъно, хранилка, преградни дъски, табла, форма и размери, а не от какъв материал и как да направиш кошер. В къщи, в стаичка, в малка работилничка, лудост, един - два кошера, да согласен съм, но 100- 150 наведнъж? как и кой и каде, и се връщамсе на начало- дърводелец, майстор, не приятел, не познат, с твърд договор и куп други неща и гаранции. Такива има, за това го пиша, да го знаете, едно ще ви кажа, иглолистно дърво, пиша без да уточнявам вид, един кубик готов материал за производство на кошери струва 1100 лева, това е качествен материал, утре ще кача снимки за да го видите с очите си.тогава продължим разговор. Смятам това за коректно и уважително отношение

Цитат