Няколко пъти съм писъл "февруари". За мен пилото през февруари е много добре дошло. За Декември нищо не съм казал. Напротив, казвам че дори септември не му се радвам много много, камо ли декември.
Пролетното заслабване не идва от там или не само. Най-голямата, най-важната, първата причина за пролетното заслабване не е "ранното", камо ли февруарското пило, а е късното октомврийско, ноемврийско, още повече декемврийското пило. Често резултат от неправилното есенно хранене, само по себе си също фактор на второ място, там някъде по важност е акара и чак тук после тях може да сложите "ранното" ( wink; ) а то си е точно навременно, февруарско, пило. При положение разбира се че майката е почнала самия края на януари а не декември.Първоначално публикувано от scutellator
В горните неща съм много твърдо убеден. Имам предвид подредбата на факторите водещи до пролетно заслабване.
Може да си говорим за книжки и статии но личната ми практика е следната. Най-добри семейства най-бързо напролет ми правят майките (и семействата, защото е свързано) които са престанали рано есента с пилото и са го започнали рано напролет. Тук връзката е точно както я казва scutellator.
С други думи (еретични разбира се) това са двегодишните и даже тригодишните майки. Не препоръчвам практика никому, просто се случва някоя да работи толкова добре че да я оставя и трета година.