Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper
По Новогодишните празници ми подариха такер на Райдер/големия/.Тия дни реших да го пробвам при направата на едно преносно сандъче.Забива скобите много дълбоко и не мога да разбера кога прави празен удар.Пресостата на компресора е нагласен да изключва на 7 атм. а редуцир вентила е нагласен на 6 атм.Прави ми впечатление,че дори когато налягането е паднало на 4 атм.скобите пак потъват дълбоко,регулира ли се отнякъде дълбочината на забиване?
Отзад на такера има една пластмасова врътка,която прави по един оборот в ляво или дясно,тя за какво е/в инструкцията не пише/?
Ако има някой,който работи с такъв и вече му е хванал цаката нека сподели.
![]()
С позволението на колегата ingivo ползвам негова снимка на такера за да обясня.Първоначално публикувано от simo
1.Дълбочината на забиването се регулира от винта отбелязан в кръгче на снимката,колкото той е по-към човката на такера ,толкова по-надълбоко набива и обратно.
2.Пластмасовата врътка,както я наричаш служи от там да излиза излишния въздух,когато се работи с такера.Има 3 позиции и в зависимост с коя ръка се работи,тя се обръща в онова положение,че излизащият въздух да не бие в лицето ти.
![]()
Благодарности за информацията!![]()
Здравейте колеги,вчера си купих това
Обаче имам един проблем със сглабянето.Има въздушен филтър и предполагам е едно от тези двете
Този филтър се завива ето тук,където е стрелката
Обаче това черничкото дето е оградено с червено не стига до дупката да се завие,а жълтото пък е малко да се завие там.Но и двете ми мязат на въздушни филтри.Искам помощ.
Този компресор ще го ползвам за сковаване на рамки и кошери,става ли?
мощност-1.1kw
24 литра,8 бара
ще си взема и такер на Райдер RD-AS02
Колега , за кръглото черното съм сигурен , че е въздушен филтър , за жълтото идея си нямам , но ако в комплекта към компресора няма адаптер за удължаване и е нов може да си поискате от там където сте го пазарили , ако обаче не е нов на стругар да ви направи преход - удължител на който ще завиете черния филтър и другия край към компресора.Първоначално публикувано от donald
За сковаване ще ви върши чудесна работа , аз ползвам подобна въшка и кова без проблеми.
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
От задната страна на компресора,там от където се налива и проверява маслото има една транспортна тапа.Извади я и навии този жълт удължител.А черният елемент си е чист въздушен филтър и мястото му е там където си посочил.Ако не може да го навиеш,послушай съвета на колегата Kiril8305.
На последната снимка има една оранжева капачка на винт,от там се налива маслото,но не видях транспортна тапа около нея.Първоначално публикувано от buci59
Това е от предната страна на компресора,погледни отзад,там трябва да се намира "окото" за следене нивото на маслото,над него.Първоначално публикувано от donald
Човек целия компресор огледах и никъде не видях къде да завия това оранжевото,дали ще има проблем ако не го слагам(то е пак на принципа на въздушния филтър).
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))