Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 23
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Какъв е смисъла да си създаваме трудности. Пудрата захар по складовете е на 1,50 за кило. на разфасовки по 5 и 25кг. Завчера се заредих.

Наблюдател
    Регистриран
    18.01.2011
    Жалко,при нас в Бургасе по над 2.50кг.На коя марка е захарта,производител,фирма-страна.Затова искам да си направим такава джунджорийка.Та и на нас да ни идва по 1.50лв колкото е кристалната.Предполагам,че с около 200-250кг преработена кристална захар с тази мелачка се избива капитовложението.

Потребител
    Регистриран
    12.01.2012
    Направих питки за 10 кошера и необходимото количество пудра захар разбих с пасатор. Стана много добре, но е играчка.

Наблюдател
    Регистриран
    30.12.2011
    Пчеларски район
    община Плевен
    За сажаление тук проблема не е само в цената .Качеството понякога е ужасно. Смесват я дори с брашно judge; .Затова е по добре сам да си я направиш.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Носите си чувала със захар някъде на ярмомелка,на най ситното сито и толкова.Ще ви вземат 2-3лв най-много 5 на чувал.Какви са тези кафемелачки и глупости!?

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Здравейте и от мен .Имам стар пасатор и си мислех ако се приправи на ерномелка в мини вариант каква работа ще върши.Пробвах да смеля с пасатора в една кана но става бавно а и пасаторът загрява , после се сетих че имам стар пасатор и ми дойде на ум за принципът на ерномелката, незнам какво ще излезе но ще пробвам , вие колеги как мислите дали ще се получат нещата.

А това за действителната ерномелка малко се учудих но е допустимо само че по ситно сито от това с което се мели ерма нямам а ми се струва че ще е нужно по ситно.за сега нямам много кошери но за вбъдеще дай боже да достигна нужната бройка на семействата за да ми трябва ерномелка. Ще помисля от какво може да се направи по ситно сито , но дали пък няма да се запушва?

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Със сито за червен пипер става идеално.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов
    Със сито за червен пипер става идеално.
    Значи с най ситното сито с което продават ерномелката ,с него мелим червеният пипер.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Не знам с какво сито се продават. На мен ми го даде приятел, който преди мелеше червен пипер. Мисля, че е правено, не е оригинално. Сега звъннах на баща ми да премери размера и е около 0.5 мм. Не знам дали някой, който мели червем пипер дали няма да се съгласи да смели и захар. Но става абсолютно както купешката само дето няма боклуци, които разбрах, че добавят.

Автор
    Регистриран
    14.05.2012
    като се прибера в село ще измеря най ситното сито което имаме може и да пробвам да смеля малко захар

Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •