Такаа, да докладвам каква я свърших, ако позволите.

Лежак, конфигурация "Мини". Зелените сандъци тип "оръдие Д-91" са много подходящи по размер, според мен. Използвам всички направени сглобки и голяма част от обкова, отпадък<5%. 20 рамки ДБ. Дъно и капак - разглобяеми панти отпред, ключалки отзад. Нагласил съм го да го работя отзад, щото отпред ме е шубе. Отвътре 5 мм фазер по стените, на задната 10 мм стиропор /на плочи, втора ръка, същите и отгоре под ламарината/, обща дебелина на стените 25 -35 мм. Два сандъка са предостатъчни за конфигурация "Стандарт" - с надставка за ДБ магазинни или хранилки и възглавници когато трябва:

Поглед отзад:

Колегата Спартак ми подхвърли нещо за размисъл по "Въпроса за срещуположните прелки", така че ще ковна и тук между ключалките една прилетна дъска, за разкош. Не съм му направил прелка на късата стена, щото още умувам по дизайна, едва ли ще измисля нещо революционно. И докато го оглеждах това бунгало, и като си го представях пълно с пчели и две разтропани майки вътре, и като знам как гадно мирише рапицата, и ми подскочи адреналина. Айде набързо и конфигурация "Екшън" - с два ЛРа:

Инструментите, с които съм направил последните си три кошера, живот и здраве, и още няколко като му дойде времето:

За краката изкарах електрожен и ъглошлайф, щото знайно е - Винкело не разбира от компромиси. Лошото е, че като работя така, често спирам за кафе, пък като спра jordanov- младши и jordanova- младши идват при мен и ме питат какъв е тоз голям сандък:

Ъъъ.. таковата.. 200 кила без кафето. Всичкото това пред внимателния поглед на Инспектора по качеството, той и Главен мишепредпазител :

За свое оправдание - цялата ми информация по въпроса "Що е то лежак и има ли почва у нас?" е от двата форума ,за което спец благодарности към колегите Лежаков, Кандо и Светльо wink; за споделеното. Със смирение чакам вашите критики и напътствия. Благодаря.