Първоначално публикувано от
vanHanegem
И от мен един съвет!!! Купи си напр. 2 бр. кошери на "Катица". Задължително(както казва Юри) с подвижно дъно с мрежа(на мен ми препоръчаха мрежата да е 1/4 от дъното, а не цялото дъно да е мрежесто), покривната табла де е и хранилка, разделена на отделения за твърда и течна храна.Ако практикуваш подвижно пчеларство - добре е дебелината на дъските да е по-малка(напр.20 или 25 мм.), при стационарно - може и по-дебели. Кошерите да са комлектовани максимално - Ханеманова решетка, снелгрова дъска, подвижни прелки, допълнителен плодник, минимум 2 бр. магазини.
Дори да смяташ в момента, че нещо ти е излишно - имай го, че не знаеш кога ще ти потрябва. Тогава може да го дадеш на добър дърводелец(за разлика от колегите - аз не съм виждал такъв) и ....да му стоиш над главата, да му намираш кусури и да го принудиш да прави искания от теб брой копия, но 1:1 !!!!
Най-добрия материал, който може да се намери в момента е иглолистен - смърч и то един вид смърч по нашия край наречен "доглазка" - червенее, с много красива шарка и най-важното - по-устойчив е другите на външните атмосферни влияния.