Аз пък си мислех че твойто е жълта преса. Съмнявам се да съществува обосновка (или доказателство) на подобно твърдение че 3/4 от гените на индивида идват от бащата ( или поне аз не съм намерил такова, а съм търсил, повярвай ми), докато аз мога да се обоснова за всяко едно нещо откъде идва (всъщност вече съм го направил и то доста подробно, трябва само да се разровиш)
Ето един друг карасноречив пример - хибрид между кон и магаре - катър и муле - две различни неща взависимост откъде идва майчината (бащинта) линия.
Подобно твърдение най-вероятно да си го прочел от някой вестник ( явно и аз трябва да започна да пиша там, щото явно каквото се напише там - е истина).
Това е класически пример за "развален грамофон", някой( няма смисъл да споменавам имена, всички си го знаем кой е) е прочел нещо което не го е доразбрал правилно и го е предал нататък грешно.
Както и да е, няма смисъл да се дърпаме за дребни неща. Това дали има или няма живот на Марс, няма нищо общо със развъждането на пчелите. Независимо коя страна предава повече гени, селекцията си е (почти) същата. Пък когато всеки сам стане пчеловъд, така или иначе сам ще разбере кое как е. И Гуидо Скленар нищо не е разбирал от генетика, нито пък за контролирано оплождане или инструментално осеменяване, ама ето - на.

Цитат