Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 222

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Мнения
    950
    13 паунда сух прашец (6 кг.) се размесват с 2 3/4 пинти (1300 мл.) топла вода, загрята до 40 гр.С в продължение на 15 до 30 мин. След размиването на поленовите зърна се добавят 6 кг. захар. Полученото много твърдо тесто се разпределя на порции от по 300 до 500 грама и се сплесква до дебелина 1 см. Пропорцията между прашеца и захарта в тази смес може да се промени от 2:1 до 1/2:1 в зависимост от състоянието на пчелите.
    Прашецът приготвен по този начин и поставен в гнездото, няма да изсъхне и няма да мухляса в рамките на 2-3 седмици, които са необходими за да бъде изяден. Не е необходимо покритие, за да се намали достъпността му за пчелите.

    По този начин Стийв Тейбър храни семействата, които отглеждат майки.
    Working....

  2. #2
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Мнения
    972
    Пчеларски район
    Странджа
    Имам един въпрос-защо в българската литература пише да се инактивира маята(без значение коя), а американците не я инактивирват.И само да споделя набързо прегледана информация за някои съставки в една от рецептите-Canola oil е олио от генно модифицирана рапица,която се използва САМО за технически цели; Torula yeast-мая от квасна гъбичка(прибавят мононатриев глутамат към маята винаги!).Не че двете ги има в нашата мрежа(не съм ги чувал),обаче ми е чудно кой пчелар би прибавял подобни съмнителни съставки.Не поставям под съмнение опита и знанието на пчеларите,но е важно какъв е водещият мотив на пчеларя-печалба на всяка цена с минимални средства или не само.Моля никой да не се засяга!

  3. #3
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Мнения
    2,300
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Канелата - от Карфур, големите опаковки,мляна. Ползвал съм и пакетчета по 10 гр. дето ги има навсякъде. Чувал съм че имало и канела - менте, ама откъде да знам как да ги различа.


    Рапицата - че то в днешно време коя не е генномодифицирана? В английския език има различни думички за оригиналните рапица/репко (rapeceed/turnip rape) и произлезлите от тях по-късно сортове. В българския - не съм наясно колко различни наименования има (освен пролетна и есенна), но изглежда за да не усложняват нещата и след 100 години това което се сее пак ще се казва рапица.

    До скоро и аз не правех разлика - всичко което прави пейзажите жълти ми беше все същото, на практика обаче става въпрос за коренно различни растения ( дотолкова е голяма разликата в различните сортове) - различават се по големина на цветовете, дали има и или не и форма на съцветието, местоположение на цветните пъпки и т.н.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

 

 

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •