13 паунда сух прашец (6 кг.) се размесват с 2 3/4 пинти (1300 мл.) топла вода, загрята до 40 гр.С в продължение на 15 до 30 мин. След размиването на поленовите зърна се добавят 6 кг. захар. Полученото много твърдо тесто се разпределя на порции от по 300 до 500 грама и се сплесква до дебелина 1 см. Пропорцията между прашеца и захарта в тази смес може да се промени от 2:1 до 1/2:1 в зависимост от състоянието на пчелите.
Прашецът приготвен по този начин и поставен в гнездото, няма да изсъхне и няма да мухляса в рамките на 2-3 седмици, които са необходими за да бъде изяден. Не е необходимо покритие, за да се намали достъпността му за пчелите.
По този начин Стийв Тейбър храни семействата, които отглеждат майки.