Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 22 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 216
    Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Благодаря момчета за съветите.Явно е, че трябва да се разбичат в най-скоро време.Почвам да ги извозвам с пикапа и до Коледа мисля да са нередени и с боядисани краища.Надявам се на дебелина 5 см. да са готови другата зима за обработка.Още веднъж благодаря и да не прекалявате с мръвките и винцето по Коледа ей.....
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Материал според мен е :
    N 1 чам
    N2 смърч
    N3 бор
    N4 акация
    N5 липа
    N6 топола
    Много зависи и от ръце на майстора. От материали за импрегниране и обработка на материал, как е нарязан и лепен, как е сушен, принципно това е основни неща.

Потребител
    Регистриран
    29.12.2012
    N 1 чам....

Чама какво дърво е ?

Наблюдател
    Регистриран
    18.11.2012
    Пчеларски район
    Монтана
    Можеш ли дами обясниш разликата между N1 и N3 (1- чам и 3- бор)

Тази разлика никой не може да я обясни.

Ами 2 се различава от 3, но по какво се различават от 1,лично за мен е мистерия.

Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков
    Ами 2 се различава от 3, но по какво се различават от 1,лично за мен е мистерия.
    Сигурен съм че се майтапите ама все пак . Чам е общо наименование в проктиката на всички материали от иглолистни дървесни видове бор, смърч, ела и т.н.т. Предполагам че е навлезло защото 80-90% от ползващите горепосочените материали не могат да определат от какъв точно дървесен вид са. А 95 % не могат да различат бял от черен бор когато е на дъски говориме и е такива ми ти работи :D
    Ето ме във Фейса ! https://www.facebook.com/Ivo.Beekeeper

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Еиии изпревари специалиста с верния отговор... Аз чаках Bee Varna да разясни ама не му дадохте достатъкно време :D
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

Цитат Първоначално публикувано от ingivo
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков
    Сигурен съм че се майтапите ама все пак . Чам е общо наименование в проктиката на всички материали от иглолистни дървесни видове бор, смърч, ела и т.н.т. Предполагам че е навлезло защото 80-90% от ползващите горепосочените материали не могат да определат от какъв точно дървесен вид са. А 95 % не могат да различат бял от черен бор когато е на дъски говориме и е такива ми ти работи :D
    Честно казано, хич не се майтапя. Това което си написал е абсолютно вярно, но ако ми кажеш примерно,че качествата на боровия материал и смърча са еднакви, няма да се съглася.

Напуснал
    Регистриран
    26.10.2012
    Е как го различавате,и по какво,черния от белия бор родопския,че ми е интересно,не съм запознат.

Страница 8 от 22 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •