Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 47 от 91 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 461 до 470 от общо 901
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR
    Не мисля, че "раждането" на Христос има отношение към началото на яйценосната дейност.
    Май единственния вариант да повярваш в горното е да провериш.Нищо сложно.Необходимо е да постелеш на дъното на кошера тъмно платно или хартия и на другия ден провери какво има на платното.Най добре е да провериш сега и преди нова годна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов
    Необходимо е да постелеш на дъното на кошера тъмно платно или хартия и на другия ден провери какво има на платното.
    Предполагам, че ще намеря мъртви пчели, восъчни капачета, кристалчета мед, някой и друг акар и... яйца. Последното бих го свързал със застудяването на времето, а не с датата на зимното слънцестоене.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от FVCVS CAESAR
    Толкова са умни, че могат да се научат да решават квадратни се, те никога не биха направили някоя глупост, като например да заложат маточници върху търтееви личинки, да работят през октомври, вместо да си почиват, да държат неоплодена майка цяла зима и да се надяват, че напролет ще пронесе, работни пчели-търтовки да се изживяват като майки и да отглеждат негодни търтеи-джуджета... wink;
    Това в повечето случаи става, когато ние пчеларите ги поставим в ШАХ-МАТ.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Още с първото снесено яйце, тръгва развитието.
    А когато майките не прекъсват ,а само намаляват яйцеснасянето през зимата?За първо, кое яйце ще броим? От предната година?
    Количественият критерий за нарастване на семейството за мене е основен.Пчелите се увеличават ,семейството нараства, значи се развива.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Ами ще броим първото отгледано и излюпено яйце. Защото тя си снася, а пчелите ги изяждат или ги изхвърлят.
    Много задълбахме, не е нужно това. Този спор е безмислен.
    Нещата са свързани и следват етапите на развитие - без развитие, без нови пчели, няма развитие, няма бурно развитие.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Потребител
    Регистриран
    04.01.2011

По темата

А защо ли ми е необходимо да знам кога е снесено първото за сезона яйце. И какво ме топли това от практична гледна точка. За мен е важно кошерите да са ми развити за рапицата,а кой как го постига това .... . Всеки си му е намерил чалъма. Аз никога / освен ако по една, или др. причина нямам застрашено от гладна смърт сем./ не бих провокирал пчелите за прекалено ранно развитие, защото при повратни застудявания това може да се окаже фатално за него.

Наблюдател
    Регистриран
    02.02.2013
    Пчеларствам в община Грамада област Видин. Моля Ви ако някой знае да ми каже къде в направлението Грамада- Димово- Монтана - Берковица - Петрохан - София има изкупвачи на пчелен мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.03.2011
    Идваха преди месец преработватели от Раковски до Монтана и околията, ама с малък камион, та не натовариха много.
    Иначе в нашия регион, според виден малоумник, изказал се в медиите, се отглежда "технически" мед, който не бил добър....та затова и липса на интерес. Иначе казано, извади проби, прати до по големите градове....и товари и карай по София или Плевен.

Наблюдател
    Регистриран
    02.02.2013
    Благодаря Ви г-н Р.Димитров.Не се ядосвайте на тези които казват,че медът от нашия северозападен район е " технически".Те не са виновни,че не знаят.
    Този преработвател от Раковски трудно ще го накарам да дойде в община Грамада.Ще съм Ви благодарен ако ми дадете координатите на такива преработватели и купувачи на пчелен мед от София.

Наблюдател
    Регистриран
    02.02.2013
    Къде трябва да поставя двете строителни рамки в ЛР кошер??

Страница 47 от 91 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •