Определено ми направи впечатление и предполагам, че ги държи на мрежа през топлия сезон и по този начин няма да има проблем. Интересното е как ги държи през зимата?
Да дървото е паропропускливо, но едно дъно достатъчно ли е?
Някъде по-напред в темата колега беше споменал, че е виждал огромно количество конденз в хранилка на такъв кошер. Струва ми се, че това е напълно в реда на нещата, защото XPS е абсолютно паронепропусклив, обаче той ще е и много топъл от вътре и мисля, че няма да се появи конденз. Кондеза е нормално да се появи в хранилката, защото там влагата ще намери студена повърхност да кондензира, което пък е супер, защото ако има трябва вода на пчеличките ще имат под ръка. Съвсем между другото вчера и в петък моите поилки бяха много посещавани. Въпроса е дали е имало конденз в кошера при толкова конденз в хранилката и как е било оставено дъното, затворено или отворено и колко отворено.
Не искам да остава някой с впечатление, че защитавам изработката на XPS кошери, просто водим дискусия и дано бъде конструктивна и изведем някакви изводи. Все пак ще бъде много полезно да се включи някой с опит с такива кошери.