Защото паркетът е евтин, лек, не изисква никаква обработка, освен рязане и ако в дъждовно време прашецоуловителят се прибира на сухо, мисля че няма да има проблем. Само че аз не мисля постоянно да слагам и махам прашецоуловители и затова ме интересува най-вече доколко издържа на влага и по-специално на дъжд, а не толкова цената и всичко останало. Пък и не съм много по тънките сметки, защото те често пъти не излизат.
А дали проблемът не е възникнал именно защото материалът е бил двустранно запечатан и не е можел да диша? Пък и тези капаци предполагам стоят целогодишно навън.Първоначално публикувано от Димитър Бонев
Гледах едностранно ламиниран паркет в един магазин.
Не знам, може би е най-добре да направя първо тестове, ако отнякъде припадне някое парче. Само че това ще отнеме време, пък мен тазгодишната суша доста ме притесни и съм набелязал спешни мерки за подпомагане на есенното развитие на 2013 г. още от април... Та мога на първо време да скова няколко прашецоуловителя от шперплат например. Виждах да продават изработени от такъв материал...