Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 420 от 420 ПърваПърва ... 320370410418419420
Резултати от 4,191 до 4,193 от общо 4193
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Както казах при мен има доста разнообразие от слънчоглед и има такъв дето тепърва ще цъфти. Ще има дълга паша. Едиия кошер вече е накачулен с 4 магазина а другия 3 ... Представям си ако се беше запазила бройката ми от миналата година, щях да стана крупен износител на мед и щях да се побъркам от работа, при положение че и сега съм затрупан с всякакви други задължение. Но ето божа работа и тая година ще има доволно мед за мен. Там единия от 4-те магазина е акация, а другите 2 магазина смесен мед и после слънчоглед и така ще ги и вадя, отбелязал съм си и ще си разделя меда.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    А ние в Балкана сме супер зле. Аз няма да мога да достигна и 5 кг средно на кошер. Овошка нямаше, акация нямаше. След нея имаше паша и някои от силните напълниха по един магазин. Според мен си беше чиста мана, защото е почти черен първият мед. Липата беше около 10 дни и мина както дойде. Най-лошата година откакто съм пчелар. Но пък от друга страна малкото мед, който извадихме е супер качествен - мана + липа.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    А ние в Балкана сме супер зле. Аз няма да мога да достигна и 5 кг средно на кошер. Овошка нямаше, акация нямаше. След нея имаше паша и някои от силните напълниха по един магазин. Според мен си беше чиста мана, защото е почти черен първият мед. Липата беше около 10 дни и мина както дойде. Най-лошата година откакто съм пчелар. Но пък от друга страна малкото мед, който извадихме е супер качествен - мана + липа.
    Аз много минавам през твоя район, понеже много ходя по стара планина. Интересното е че при вас, акацията изглеждаше супер, тъкмо почваше и мина тая студената вълна с ветровете и тн. Не съм сигурен дали и преди това също не я прецака. Както се казва всяко зло за добро може би ...

Аз сложих още един магазин, та ги изравних по 4 ... Преди винаги съм свалял меда на 2 пъти. Но сега не ми се занимаваше . Минус-а е че като е един плодник дадан-блат, 4-тия магазин вече идва много високо, на предела е от това да го местиш безопасно, без да трябва да се качваш на нещо високо. А те са доста тежки. Не ги знам хората които работят с плодник по демари, как ги вдигат тези плодници ..

Страница 420 от 420 ПърваПърва ... 320370410418419420

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 8 гост (и))

1. vasko_86

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •