Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 419 от 419 ПърваПърва ... 319369409417418419
Резултати от 4,181 до 4,186 от общо 4186
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Коя липа точно, сребролистната ли? Аз тая събота мисля да въртя каквото са запечатили от пролетния мед , щото другия уикенд като цъфне слънчака и пролетния мед рязко ще стане летен
    Ето снимка ..

https://drive.google.com/file/d/1I4O...ew?usp=sharing

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    това като го гледам е едролистна, цъфти от около 2 седмици в Д.Д-к, а и в София. Напът е да прецъфти. Чакам сребролистната другата седмица. Най-пуска, най-ароматна и винаги идва рояк

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Мед не въртях този уикенд, защото нямаше достатъчно запечатани рамки, сребролистната цъфти и навсякъде ухае божествено. В Събота вечер прибрах два капана с ройчета. Перката се разписа, вие да му мислите
    Единият рояк е бая тлъстичък, още като го приближих видях, че част от пчелите висяха на брада от капака, а беше след 21часа. Тежеше сериозно. Оказа се че и 6-те пити са напълнили с нектар на 2/3. Пило не видях. След като го прехвърлих, излезе на около 9 рамки. Красота

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    За разлика от Перо, при мен няма рояци, вярно е че е един кошер. Но от него вече са 2, които са много силни. И имам бонус един магазин с акациев мед, който стои и не съм го центрофугирал. Сега ще има и 2-ри магазин от липа и билки, ама може и да няма, че идва жегата. Затова че оттук насетне, 4-5 кошера и не повече. Ще се пробвам да ги събирам при всеки възможен момент. Но всъщност по-важното е тези 2 кошера да ги опазя за догодина.

Потребител
    Регистриран
    14.03.2015
    А край Русе, акацията цъфти отново

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Това което забелязах днес при нас е че тази година и заради дъждовете, слънчогледа се ся с голяма разлика, което дори е много добре. Има един който има жълти цветове, много малко, но до 1 седмица ще тръгне. Има един който го сложиха с 1 месец по късно. чак май месец дали не и по късно, чак сега покарва по-сериозно, ама той най-вероятно няма да стане. Не виждам как .

Страница 419 от 419 ПърваПърва ... 319369409417418419

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •