Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 417 от 419 ПърваПърва ... 317367407415416417418419 ПоследнаПоследна
Резултати от 4,161 до 4,170 от общо 4186
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от night Виж публикацията
    Кое не е натъкмил?
    Очилата ли?

капаните не е натъкмил, щом не идват пчолки

Автор
    Регистриран
    31.03.2023
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    капаните не е натъкмил, щом не идват пчолки
    Може ли в района да няма пчолки, а в капаните да идват .. ( от къде? )
    Не случайно давам линка: https://pchelari.com/forum/showthrea...l=1#post185788
    Спасението на давещите се е дело на самите давещи се!“ - Остап Бендер
    Удавихме се майна!

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Не знам дали е добре или зле, но сутринта около 8 часа миришеше много яко на препарат. Явно са ръсили през ноща, понеже аз съм до нивите. Най-вероятно е добре, понеже е било през ноща или предната вечер. Но ........... не знам, все тая. Понеже споделих с един пчелар от района и той ми е казал че го е видял още следобедта , по малко умрелите пчели. ..

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Слаби са ми семействата. По-силните, които са 1/4 от общата бройка ги разселих малко, слагайки пити със запечатано пило на слабаците. Рапицата хич я няма. Сели са я в сушаво време и...Акация като гледам няма да има при мен, та ще гоня липата.
    Покрай мен има още двама пчелари от скоро и при тях картината е същата.
    Аз си знам грешката, но обстоятелствата наложиха това мое действие/бездействие миналата година. Е, сега храня, за да ги "вдигна", та дано извадя някое кило мед, поне да си възвърна инвестицията.
    Калине, при мен акацията цъфна по високото. В ниското покрай мен, единични цветове.
    Може би някаква инверсия по време на застудяванията пролетта. От твоите семейства съм доволен. Две са с магазини, с по 7-8 пити с нектар. Третото при последния преглед, преди да сложа магазините, беше направило маточници и прецених, че е най-добре да изведа майката в отводка. За мен семействата ти са добри(по-добри от моите).

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Може ли в района да няма пчолки, а в капаните да идват .. ( от къде? )
    Не случайно давам линка: https://pchelari.com/forum/showthrea...l=1#post185788
    Не, не може. А ти защо му приемаш мнението за чиста монета? Къде го тоя район в България, с изключение на алпийските части на Рила и Пирин и акваторията на Черно море, където да няма пчели??? Кажете ми, за да ходя да го видя и да се гръмна

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Не, не може. А ти защо му приемаш мнението за чиста монета? Къде го тоя район в България, с изключение на алпийските части на Рила и Пирин и акваторията на Черно море, където да няма пчели??? Кажете ми, за да ходя да го видя и да се гръмна
    Ти мен ли цитираш ? Ще обясня малко повече, аз живея в края на селото, има и други пчелини, но не и от моята страна, като излизам от нас, няма нито една пчела, нито по акациите, нито по шипките нито по нищо. Аз не го казвам това случайно. Аз ходя да бягам и никога не е било така да няма "кьорава" пчела при толкова цъфнали растения накуп. Затова че и в капаните нема да иде нищо .

Даже ще разкажа малко повече. Няма и оси, но пък за сметка на това горе долу виждам бамбуси и диви пчели да движат. Само че аз не стоя постоянно из софия, а наблюдавам и природата постоянно и съм сред нея.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    night те цитира, не аз
    а аз, явно неуспешно, се опитвам да обясня това, че ако няма в момента "кьорава пчела" на дадено място, това не означава обезателно, че в района не живеят пчелни колонии, както той те е разбрал.
    Досега метеорологичните условия бяха кофти и може би това е била причината за липса на активност около капаните ти, но след като се подобрят със сигурност ще се завъртят ако са ти ок капаните и са на правилното място. И понеже покрай моите, по същото това кофти време се въртяха пчели, изказах обосновано предположение, че нещо с капаните ти не е ок.
    По ясен и изчерпателен няма как да бъда

Автор
    Регистриран
    31.03.2023
    На 3-4км. от Пчелин с 10 семейства няма да видиш пчела. Такива места има много.
    Удавихме се майна!

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    На 3-4км. от Пчелин с 10 семейства няма да видиш пчела. Такива места има много.
    т.е. да ходя за пушката, това ли ми казваш?

Автор
    Регистриран
    31.03.2023
    т.е. да ходя за пушката, това ли ми казваш?
    Не!
    Ако ползваш пушка, трябва да събуеш десния крак и да дръпнеш спусъка с палеца.
    По-добре вземи един пистолет на заем,
    ама кажи на човека, къде да иде да си го прибере после.

П.п. Весело прекарване на "Софийската колегия"!
    Удавихме се майна!

Страница 417 от 419 ПърваПърва ... 317367407415416417418419 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •