Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от night Виж публикацията
    Може ли в района да няма пчолки, а в капаните да идват .. ( от къде? )
    Не случайно давам линка: https://pchelari.com/forum/showthrea...l=1#post185788
    Не, не може. А ти защо му приемаш мнението за чиста монета? Къде го тоя район в България, с изключение на алпийските части на Рила и Пирин и акваторията на Черно море, където да няма пчели??? Кажете ми, за да ходя да го видя и да се гръмна

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Не, не може. А ти защо му приемаш мнението за чиста монета? Къде го тоя район в България, с изключение на алпийските части на Рила и Пирин и акваторията на Черно море, където да няма пчели??? Кажете ми, за да ходя да го видя и да се гръмна
    Ти мен ли цитираш ? Ще обясня малко повече, аз живея в края на селото, има и други пчелини, но не и от моята страна, като излизам от нас, няма нито една пчела, нито по акациите, нито по шипките нито по нищо. Аз не го казвам това случайно. Аз ходя да бягам и никога не е било така да няма "кьорава" пчела при толкова цъфнали растения накуп. Затова че и в капаните нема да иде нищо .

Даже ще разкажа малко повече. Няма и оси, но пък за сметка на това горе долу виждам бамбуси и диви пчели да движат. Само че аз не стоя постоянно из софия, а наблюдавам и природата постоянно и съм сред нея.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    night те цитира, не аз
    а аз, явно неуспешно, се опитвам да обясня това, че ако няма в момента "кьорава пчела" на дадено място, това не означава обезателно, че в района не живеят пчелни колонии, както той те е разбрал.
    Досега метеорологичните условия бяха кофти и може би това е била причината за липса на активност около капаните ти, но след като се подобрят със сигурност ще се завъртят ако са ти ок капаните и са на правилното място. И понеже покрай моите, по същото това кофти време се въртяха пчели, изказах обосновано предположение, че нещо с капаните ти не е ок.
    По ясен и изчерпателен няма как да бъда

Автор
    Регистриран
    31.03.2023
    На 3-4км. от Пчелин с 10 семейства няма да видиш пчела. Такива места има много.
    Спасението на давещите се е дело на самите давещи се!“ - Остап Бендер
    Удавихме се майна!

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от night Виж публикацията
    На 3-4км. от Пчелин с 10 семейства няма да видиш пчела. Такива места има много.
    т.е. да ходя за пушката, това ли ми казваш?

Автор
    Регистриран
    31.03.2023
    т.е. да ходя за пушката, това ли ми казваш?
    Не!
    Ако ползваш пушка, трябва да събуеш десния крак и да дръпнеш спусъка с палеца.
    По-добре вземи един пистолет на заем,
    ама кажи на човека, къде да иде да си го прибере после.

П.п. Весело прекарване на "Софийската колегия"!
    Спасението на давещите се е дело на самите давещи се!“ - Остап Бендер
    Удавихме се майна!

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Благодарим, въпреки че талисмана ни го хвана липсата, сбирките ни са винаги приятни.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    В събота сутрин ходих до ботев и тъкмо щях да кажа че акацията ми изглежда добре в района на ловеч посока троян. И то взе та се изля вече трети ден, вали без да спира.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •