Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 414 от 419 ПърваПърва ... 314364404412413414415416 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,131 до 4,140 от общо 4186
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Е да де, но ако го напълнят и не си там да сложиш друг, губиш медец. От най-ценният.
    Така е, но сега за първи път имам възможност да съм на място (което е малко иронично) и наблюдявам през 2-3 дни . Затова и не съм сложил още втори магазин. А и времето може да се каже че е хладно, аз дори не си спомням да съм засичал такова за акация. Хем няма бури, хем няма тежки дъждове, хем обаче е и студено. Най-вероятно може да стане някаква много дълга паша, непривична за акацията, но не съм сигурен.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Така е, но сега за първи път имам възможност да съм на място (което е малко иронично) и наблюдявам през 2-3 дни . Затова и не съм сложил още втори магазин. А и времето може да се каже че е хладно, аз дори не си спомням да съм засичал такова за акация. Хем няма бури, хем няма тежки дъждове, хем обаче е и студено. Най-вероятно може да стане някаква много дълга паша, непривична за акацията, но не съм сигурен.
    Като си там е друга бира, я кажи носят ли или летежа е вял? Бая клинч в София. Донесох два капана и ги сложих на терасата, втори ден вече една пчела не се завъртя

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Браво бре - отличници. Аз още магазините не съм сложил, вие (пчелите ви) мед събират.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Браво бре - отличници. Аз още магазините не съм сложил, вие (пчелите ви) мед събират.
    Е как магазини не си сложил, средата на Май сме бре, Калине? Айде не на всички, но не може да нямаш семейства като за магазини. Та ти и рапица знам че вадиш, ми тя ще прецъфти, акацията също...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Работят усилено дори и на по-ниски температури, обаче не носят само нектар. Поне мооите мъкнат и немалко прашец. Утре пак ще погледна да видя какво е запълването и дали са започнали поне частично да запечатат някъде. Има и доста цъфнали различни култури накуп, не е само акацията.

Дори мога да кажа че цъфтежа на акацията е забавен в момента. ОТ може би една седмица вече, то и на това може да се дължи забавянето. Тази събота която мина, беше студено и мисля целия ден не са излизали. Чак следобяд, малко префърчаха и то само на близки разтояния, че ми се мотаха из двора.

Относно "отличниците" аз не съм към тях, по скоро се броя от галфоните дето са останали с 1 кошер да събира и други два дето си почиват повече.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Е как магазини не си сложил, средата на Май сме бре, Калине? Айде не на всички, но не може да нямаш семейства като за магазини. Та ти и рапица знам че вадиш, ми тя ще прецъфти, акацията също...
    Слаби са ми семействата. По-силните, които са 1/4 от общата бройка ги разселих малко, слагайки пити със запечатано пило на слабаците. Рапицата хич я няма. Сели са я в сушаво време и...Акация като гледам няма да има при мен, та ще гоня липата.
    Покрай мен има още двама пчелари от скоро и при тях картината е същата.
    Аз си знам грешката, но обстоятелствата наложиха това мое действие/бездействие миналата година. Е, сега храня, за да ги "вдигна", та дано извадя някое кило мед, поне да си възвърна инвестицията.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Те, затоша Перко е заложил капаните де...
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Гледам безлюдните капани и се чудя, тоя студ последната седмица, няма ли да им секне мераците за роене? Другото дето си мисля е, дали няма да свалят меда от магазините и да го изядат. А бе като съм далече от пчелите ме обхващат всякакви притеснителни мисли. Тая нощ сънувах, че капаните ми горят със все пчелите вътре, а те, завалиите, бяха нарамили питите и се опитваха да ги изнесат, все едно са мравки. Кой ще ми разтълкува съня, като Бате Даньо вече го няма тук, бръмчи в ютюб

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Днес е сравнително хубав и топъл ден. В момента носят доста от акацията, понеже бавно пикират към прелетната дъска, затова че споко, няма да ти изядат акацията ... Говоря за района на плевен, но то деня така или иначе ще е хубав днес. После пак по студено, но явно пуска по малко, понеже дори и в по хладното време излизат. Днес ще направя пак проверка привечер, за да видя как върви запълването, което беше намаляло.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Направих проверката и са напълнили най-накрая магазина, но още не са започнали да запечатват. Тъкмо мислех да слагам втори магазин, но погледнах прогнозата и видях че уре макс темп ще е 15 градуса и ще вали, а събота ще стига най-много до 17 градуса. Затова че най-вероятно ще сложа магазина чак в неделя ... или събота когато е най-топло. Едва ли ще се задръстят след като утре ще е почти нулев ден.

П.С -- в крайна сметка сложих втори магазин, че ще се задръстят и да не ги ровя постоянно, сега чак по натам ... повече никакво гледане.
    Този пост е редактиран от kaloyanv; 15.05.2025 в 17:50.

Страница 414 от 419 ПърваПърва ... 314364404412413414415416 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •