Е да де, но ако го напълнят и не си там да сложиш друг, губиш медец. От най-ценният.
Е да де, но ако го напълнят и не си там да сложиш друг, губиш медец. От най-ценният.
Така е, но сега за първи път имам възможност да съм на място (което е малко иронично) и наблюдявам през 2-3 дни . Затова и не съм сложил още втори магазин. А и времето може да се каже че е хладно, аз дори не си спомням да съм засичал такова за акация. Хем няма бури, хем няма тежки дъждове, хем обаче е и студено. Най-вероятно може да стане някаква много дълга паша, непривична за акацията, но не съм сигурен.
Браво бре - отличници. Аз още магазините не съм сложил, вие (пчелите ви) мед събират.![]()
Слаби са ми семействата. По-силните, които са 1/4 от общата бройка ги разселих малко, слагайки пити със запечатано пило на слабаците. Рапицата хич я няма. Сели са я в сушаво време и...Акация като гледам няма да има при мен, та ще гоня липата.
Покрай мен има още двама пчелари от скоро и при тях картината е същата.
Аз си знам грешката, но обстоятелствата наложиха това мое действие/бездействие миналата година. Е, сега храня, за да ги "вдигна", та дано извадя някое кило мед, поне да си възвърна инвестицията.
Калине, при мен акацията цъфна по високото. В ниското покрай мен, единични цветове.
Може би някаква инверсия по време на застудяванията пролетта. От твоите семейства съм доволен. Две са с магазини, с по 7-8 пити с нектар. Третото при последния преглед, преди да сложа магазините, беше направило маточници и прецених, че е най-добре да изведа майката в отводка. За мен семействата ти са добри(по-добри от моите).
Гледам безлюдните капани и се чудя, тоя студ последната седмица, няма ли да им секне мераците за роене? Другото дето си мисля е, дали няма да свалят меда от магазините и да го изядат. А бе като съм далече от пчелите ме обхващат всякакви притеснителни мисли. Тая нощ сънувах, че капаните ми горят със все пчелите вътре, а те, завалиите, бяха нарамили питите и се опитваха да ги изнесат, все едно са мравки. Кой ще ми разтълкува съня, като Бате Даньо вече го няма тук, бръмчи в ютюб![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))