Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 413 от 419 ПърваПърва ... 313363403411412413414415 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 4,121 до 4,130 от общо 4186
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Да си отговоря сам на себе си, понеже през ноща валя леко дъжд без да е имало буря тук, температурите са хубави и кошера работи. Отворих го малко да видя какво е положението, тъй като съм отбелязал че то 4-ти работят по акацията. Не е перфектно но май е добре за няма и 3 пълни дни. Запълнили са ми двете крайни пити от двете страни общо 4 от 10рамковидя магазин. на питите до тях също има. Не знам защо бях им сложил и 3-4 восъчни основи в магазина те са изграени и слагат по малко нектар. Горе долу само в 2 пити май още няма почти нектар.

Друг път не ми се налага да мисля много за втори магазин, обаче сега се чудя и кога е правилно да се постави. При слънчогледа е лесно. Ама тук сега хем ще има застудяване хем, не е ясно после какво ще стане.

Според вас дали да мисля за втори магазин или да ги оставям така както са. Аз си мислех да сложа втори магазин след 2 дни, ама то точно тогава ще е събота когато ще е студено... Друг вариант е да ги погледна пак петък привечер... Ама тогава дори да са за втори магазин има ли смисъл да го слагам като събота и неделя ще е студено.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Когато има приток, винаги трябва свободен магазин за разполагане на пресния нектар.
    И още, сега е пролет, като приключи акацията, сами ще вдигнат от плодника в магазините, за да освободят място на майката да снася.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    МАлко пиша прекалено много, но относно времето, около 13.00 се беше задънило тук страшно все едно на градушка, но много бързо се размина без да вали. А пък видях от Хасково чак едно видео, дето ги бие градушка.. Както се казва за едни едно, за други друго ..

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Днес смениха прогнозата, както температурите да не са толкова ниски така и почти махнаха дъжда. ДА видим

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    тук в Ловеч всеки ден пече слънце и всеки ден вали, де сутринта де следобед хубав дъжд за половин час и пак пеква слънцето , идеално време акацията е цъфнала почти навсякъде магазините са сложени и остава да съберат и медец

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Ивайло_Иванов Виж публикацията
    тук в Ловеч всеки ден пече слънце и всеки ден вали, де сутринта де следобед хубав дъжд за половин час и пак пеква слънцето , идеално време акацията е цъфнала почти навсякъде магазините са сложени и остава да съберат и медец
    Браво. Тук в Южна нещо сме назад. Едва забелва на по заветните места. На пчелина ми пък изобщо не е мръднала. За района на Карлово иде реч.
    Тежко се говори с глухи!
    Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Много рано...ние в центъра и за 10 ще ни е рано...
    Моето село дето са ми кошерите по закон божи акацията тръгва седмица до десет дена по-късно от най южната точка на Дунава за дето докладвам а е на 25 км права линия. И сега тепърва ще цъфти, а дървото у града дето първо го видях още срещу 1-ви май сега вече премина.
    И ся сюрприз - магазини сложих преди две седмици с цел леко да ги охладя че ми се вижда малце множко прашеца и търтей пилото по плодниците, миналата седмица студ и гадост и оппаа - в неделя вече има по 5-6 магазинни пити от 1/3 до 1/2 пълнички.
    Е може и да ме овикате, ама сложих втори магазин (:
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Аз си направих една дълга почивка от 1 до 11.05 и направо не ми се прибираше към Софето...То не беше пчеларство, градинарство, озеленяване, ядене и пиене, по едно време и жената замина за чужбина, а бе с една дума: рахат
    Почнах ударно още от сутринта на 01.05. с установяването на един самозаселил се дебел рояк под купчина керемиди и последващото му прибиране. Ироничното беше че на два метра пред мястото, което си бяха избрали за дом, имах поставен капан, явно не съм нацелил ваксата...както и да е, успешно го прибрах. След 2 дни го отворих за да погледна дали си имат майка. Оказа се доста тлъстичка и цялата черна без нито един жълт тергит. Карпатка? Най-слабото ми семейство, за което писах по-рано и което по Великден получи една единствена рамка пълна на 80-90% със запечатано пило барабар с пчелите по нея, показваше завиден напредък. Явно съвсем малко помощ му е трябвало. Три семейства имах с поставен по един магазин още от великденските празници, които кротко си работеха в магазините, другите се развиват все още. На 06.05 разметах капаните и ми направи впечатление, че акацията около Г.Дъбник е нацъфтяла яко, докато в Долни Дъбник едвам отваряше и то тук-там. Абе към седмица разлика, а като разстояние едва ли са повече от 10 километра. Както и да е, на 09.05. видимо започна приноса, явно бяха надушили нещо кучетата и въпреки сериозното охлаждане което настъпи на 10-ти, от сутрин до вечер въпросните 3 семейства бачкаха усилено. Разбира се, веднага получиха по 1 допълнителен магазин с напълно изградени рамнки. На средните по сила също сложих по магазин над главите с по някоя и друга рамка, щото нищо не се знае. Даже и рояка получи магазин с 6 празни пити, другия път като отида ако не са ги напълнили ще се караме

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    ПРи мен пък се получи забавяне, явно заради студеното време и все още не съм слагал втори магазин. Предпочитам да се напълни магазина както трябва, преди да слагам друг. Макар че моето не е меродавно, отбелязано на единствен кошер.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Е да де, но ако го напълнят и не си там да сложиш друг, губиш медец. От най-ценният.

Страница 413 от 419 ПърваПърва ... 313363403411412413414415 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •