Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 413 от 413 ПърваПърва ... 313363403411412413
Резултати от 4,121 до 4,125 от общо 4125
    Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Да си отговоря сам на себе си, понеже през ноща валя леко дъжд без да е имало буря тук, температурите са хубави и кошера работи. Отворих го малко да видя какво е положението, тъй като съм отбелязал че то 4-ти работят по акацията. Не е перфектно но май е добре за няма и 3 пълни дни. Запълнили са ми двете крайни пити от двете страни общо 4 от 10рамковидя магазин. на питите до тях също има. Не знам защо бях им сложил и 3-4 восъчни основи в магазина те са изграени и слагат по малко нектар. Горе долу само в 2 пити май още няма почти нектар.

Друг път не ми се налага да мисля много за втори магазин, обаче сега се чудя и кога е правилно да се постави. При слънчогледа е лесно. Ама тук сега хем ще има застудяване хем, не е ясно после какво ще стане.

Според вас дали да мисля за втори магазин или да ги оставям така както са. Аз си мислех да сложа втори магазин след 2 дни, ама то точно тогава ще е събота когато ще е студено... Друг вариант е да ги погледна пак петък привечер... Ама тогава дори да са за втори магазин има ли смисъл да го слагам като събота и неделя ще е студено.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Когато има приток, винаги трябва свободен магазин за разполагане на пресния нектар.
    И още, сега е пролет, като приключи акацията, сами ще вдигнат от плодника в магазините, за да освободят място на майката да снася.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    МАлко пиша прекалено много, но относно времето, около 13.00 се беше задънило тук страшно все едно на градушка, но много бързо се размина без да вали. А пък видях от Хасково чак едно видео, дето ги бие градушка.. Както се казва за едни едно, за други друго ..

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Днес смениха прогнозата, както температурите да не са толкова ниски така и почти махнаха дъжда. ДА видим

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    тук в Ловеч всеки ден пече слънце и всеки ден вали, де сутринта де следобед хубав дъжд за половин час и пак пеква слънцето , идеално време акацията е цъфнала почти навсякъде магазините са сложени и остава да съберат и медец

Страница 413 от 413 ПърваПърва ... 313363403411412413

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •