Днес отидох на пчелина за "ревизия" след студовете. Горе-долу останах доволен: три загинали от ония слабичките, които и аз се чудя защо ги зазимявам (ама всеки път си викам "хайде да видим тоя път какво ще стане..."). Останалите са добре. Има няколко много силни, повечето са средна хубост...
До към обяд времето беше мрачно и пчелите почти не излизаха навън, но към един часа...
![]()
а малко по- късно...
![]()
Супер, при вас е топло. Вчера при мен имаше движение но само на камерата видях. Днес времето не е добро и не летяха много много. Следващата седмица към края вече идват високите температури и работата. Около 7-8 март. По натам го дават топло поне една седмица, ама да видим, че има време.
Не знам защо вече много хора не пишат но знам, че на много хора им измряха та може би затова да не им се пише а и вече кой знае каква доходност от пчелите май няма.
Не само защо ни измряха пчелите, ами не остава вече време за писане!
При мен ми измряха пчелите, от не хранене основно!
Днес и аз "открих сезона" що се отнася до рояците (за разлика от колеги, които вече имат хванати по няколко). Бях решил да не се "нахвърлям" много на рояци тази пролет, ама като се завъртя над пчелина ( и над главата ми), как да го оставя?! Знаете как е...
Така и не разбрах от моите ли е (което е доста вероятно) или долетя от нейде, ама няма значение, беше посрещнат и настанен както се полага...
Снимки не съм правил, че нямаше никакво време. Трябваше да се реагира бързо...
Този пост е редактиран от dvd111; 21.04.2025 в 22:45.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))