Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4228

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Хайде аз да отговоря, въпреки че е минало доста време.
    Положението е мн.добре, дори бих казал доста добре, нооо за сега. Какво ще е след два месеца само оня горе знае. Гледам из "фе.са", доста се радват на приноса на прашец, но какво ги радва незнам. Вероятно, че са още живи. Има живи и живи семейства, т.е. такива които са живи в смисъла на думата, но за да са живи в смисъла да носят дивидент на стопанина е рано да се каже.
    Калине, можеше да споделиш каква ти е смъртността до момента, ако имаш такава. Много по-добре е от ала-бала
    Аз ще съобщя какво е положението при мен не по-рано от 9.02.25г.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Калине, можеше да споделиш каква ти е смъртността до момента, ако имаш такава. Много по-добре е от ала-бала
    Аз ще съобщя какво е положението при мен не по-рано от 9.02.25г.
    При първото подхранване на 28.12.2024г. имам умрели 2 бр. от 98 бр. основни семейства. Имам и десет запасни семейства, които са в нукове на по 3-4 рамки, те са ок. По груби сметки под 2% смъртност. Та към него момент, по бегъл поглед установих, че семействата са добре на база големина на кълбото, защото температурите бяха отрицателни. Предната неделя (26.01.2025г.) отворих на случаен принцип 5-6 семейства, за да видя до каква степен са усвоили питките. Ами ще слагам пак питки този уикенд. По принцип първите прегледи ги правя началото на март, зависи от прогнозата. Тогава може да се наложи да посъбера някои семейства, защото няма смисъл от слаби семейства, а и без това работата ми идва в повече вече. Може и да продам 10-20 семейства, от една страна да свия работата, от друга да си освободя място. Изчерпателен ли бях?
    Хайде и една снимка за достоверност. Не мога да обхвана всички сандъци със снимката
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Screenshot_20250131-085813.jpg‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Аз днес, предвид топлото време и следващото застудяване, ги отворих и ги стесних доста, като ги подпрях с цяла пита с мед. Гледах да съм максимално бърз и с малко ровене. Горе долу им бяха намалели запасите. Много са слабички на по 3-4 рамки. Имам и два на по 5. Обаче пък са доста жизнени и са започнали да гледат по много малко пило. Сигурен съм че тези всичките ще оцелеят и ще се развият без проблем. Та засега съм на 50 процента, от 14 , седем са живи.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Аз днес, предвид топлото време и следващото застудяване, ги отворих и ги стесних доста, като ги подпрях с цяла пита с мед. Гледах да съм максимално бърз и с малко ровене. Горе долу им бяха намалели запасите. Много са слабички на по 3-4 рамки. Имам и два на по 5. Обаче пък са доста жизнени и са започнали да гледат по много малко пило. Сигурен съм че тези всичките ще оцелеят и ще се развият без проблем. Та засега съм на 50 процента, от 14 , седем са живи.

Коригирам се .. Всъщност кошерите са 8 а не 7 ... Което значи че процент е нагоре ....

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Коригирам се .. Всъщност кошерите са 8 а не 7 ... Което значи че процент е нагоре ....
    Към днешна дата, останаха 6, които от днес вече облитат добре и си носят прашец и започва работата ...

Аз обаче искам да попитам за съвет. Тъй като много рамки медови ми остават за съхранение, след като ми умряха малко над половината от семействата. Какъв е най-добрия вариант да ги съхраня и възможно ли е ? Тъй като идва със затоплянето и молеца ..

Всякакви съвети приемам какво да правя с тези рамки.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Към днешна дата, останаха 6, които от днес вече облитат добре и си носят прашец и започва работата ...

Аз обаче искам да попитам за съвет. Тъй като много рамки медови ми остават за съхранение, след като ми умряха малко над половината от семействата. Какъв е най-добрия вариант да ги съхраня и възможно ли е ? Тъй като идва със затоплянето и молеца ..

Всякакви съвети приемам какво да правя с тези рамки.
    Най-добрият и сигурен, но и скъп вариант е, във фризер, хладилник, хл. камера. Може да се сложи и корпус със пити под семействата. Ама доколкото си спомням, май ти не си с отделни дъна. Има и някакви препарати, ама с химията не съм много запознат, не съм и, и почитател.
    Тая година и аз съм на това дередже. Имам фризер, в който съхранявам прашеца и в него има място за 25-30 пити. Другите ще ги претопя и меда отива в бидоните с каквото има, джанки, сливи и т.н.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Най-добрият и сигурен, но и скъп вариант е, във фризер, хладилник, хл. камера. Може да се сложи и корпус със пити под семействата. Ама доколкото си спомням, май ти не си с отделни дъна. Има и някакви препарати, ама с химията не съм много запознат, не съм и, и почитател.
    Тая година и аз съм на това дередже. Имам фризер, в който съхранявам прашеца и в него има място за 25-30 пити. Другите ще ги претопя и меда отива в бидоните с каквото има, джанки, сливи и т.н.

A както са дълбоко замразени, след това може ли да се ползват ? Колко време им трябва, ако трябва да се добавят към семейства ?

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    При първото подхранване на 28.12.2024г. имам умрели 2 бр. от 98 бр. основни семейства. Имам и десет запасни семейства, които са в нукове на по 3-4 рамки, те са ок. По груби сметки под 2% смъртност. Та към него момент, по бегъл поглед установих, че семействата са добре на база големина на кълбото, защото температурите бяха отрицателни. Предната неделя (26.01.2025г.) отворих на случаен принцип 5-6 семейства, за да видя до каква степен са усвоили питките. Ами ще слагам пак питки този уикенд. По принцип първите прегледи ги правя началото на март, зависи от прогнозата. Тогава може да се наложи да посъбера някои семейства, защото няма смисъл от слаби семейства, а и без това работата ми идва в повече вече. Може и да продам 10-20 семейства, от една страна да свия работата, от друга да си освободя място. Изчерпателен ли бях?
    Хайде и една снимка за достоверност. Не мога да обхвана всички сандъци със снимката
    Калине, ако наистина решиш да продаваш, звънни един телефон. Може да купя няколко семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Калине, ако наистина решиш да продаваш, звънни един телефон. Може да купя няколко семейства.
    Ок, но това ще е след първите прегледи, т.е. не по-рано от средата на март.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Ок, но това ще е след първите прегледи, т.е. не по-рано от средата на март.
    Разбира се.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •