Ми Ачка, то и при теб слаба годината като при нас, туй ако не е доказателство, здраве му кажи...само една 45годишна ти остана, та не си за мислене
Но това за чукането и отварянето не е баш както го пишеш, аз от сто почуквания във форума, веднъж успявам да влезна, нещо ми е много мътно
Перка,започнах годината на нула!В края на март Шойков ми подари едно семейство и 4 отводки четири рамкови.В края на сезона имам 8 семейства и 110кг мед.
За почукването и отварянето-"лозето не сака политика,а мотика!" Демек трябват своевремени намеси в пч семейство,а не другата седмица.Форум не ти трябва-имаш си глава и телефон![]()
видимо си ги форсирал, но слабичко ми се струва за възможностите ти, явно пак опряхме до калпавата година
иначе както обикновено си прав
утре ще ги отворя да махна рамки и ще погледна в каква кондиция са, да не пророкувам, но най-вероятно още си имат пило поне половината
Немога да кажа,че годината е била калпава.Обикновено до към края на юни превалява и от юли изгаря всичко.В района има санаториум за асметици от време оно...Демек,за да има асматици,раьона трябва да е засушлив,иначе влагата влошава асмата....
Нищо специално не съм правил или форсирал.Само недопуснах да изпаднат в роево настроение,което говори за навремени и адекватни намеси...
За адекватните и навременни манипулации при теб не се и съмнявам, но относно Форсирал имах предвид наливал сиропец често-често. Но ако не си ги хранил и от 4 рамки на Март та и мед да ти съберат до Юни, требе да ни говори, че или района ти е феноменален, или Шойков се е надскочил с майките(отводките)
И сега да доуточним: по мои спомени, след пожара и мечката, не реши ли да местиш кошерите дома? Или пак не съм в час?
А пък относно асматиците - направо ме разби, мисля че е обратното на това което си писал
Не съм форсирал!Останалите(сбирща йн) 5кошера,след мечките,не отселяха.Наистина ги бях свалил да са ми под ръка,ноооооо в края на март,качих новите пчели,пак при мечките.Вадих два пъти.В края на май и около средата на юли.
Неразбирам,какво те смущава в твърдението(не е мое),че минималната влага в атмосферат е благоприятна за лечение на белодробни проблеми.Преди време ми попадна подробна карта на България с влажни и засушливи раьони....Соц докторите,за разлика от сегашните лекуваха!
първо: Честит празник, жив и здрав!
и сега на въпроса: Смущава ме това, че сухият въздух по правило е по-запрашен и съответно вероятността да се предизвика спазъм е неимоверно по-висока отколкото при този с по-висока влажност. Нали при инхалациите за облекчаване на белодробни проблеми, препаратите се разтварят в дестилирана вода и парите се вдишват. Друго, всеки би трябвало да е забелязал, когато е бил болен и е имал дихателни проблеми, че взимането на душ води до неимоверно облекчение на дишането точно поради повишената влажност.
В заключение искам да кажа, че не съм сигурен относно важността на фактора влажност при избора на място за санаториум , но това което със сигурност знам е, че най-подходящите места са тези с отрицателна йонизация![]()
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))