Да, отлежаването става само в буре. От старците майстори от моя край(аз съм от Троянско), зная че максимума на отлежаване е 20 години. От там нататък е стареене, в дамаджани, или други стъкла.
А иначе, буретата трябва да се доливат през определен период, за да се избегне разсъхването над нивото на ракията.
Така е. Баща ми, ми е разправял, как навремето намерили у тях буренце с ракия, запечатали го и го оставили на "отговорно пазене" докато го приберат. А дядо намерил от някъде конска спринцовка и игла(дефицитна стока по онова време), изтеглил ракията през дъгите и го напълнил с вода...
Давам ти произволна ракия и ти с пергамента и химическия молив ще разпознаеш от какво е и на каква възраст е? Това даже и да се случи, пак няма да го повярвам, смятай колко нереално ми звучи. Малко като на проверката на меда с молива ми прилича
А всичко щеше да е къде-къде по-лесно, ако Ачката просто се появи и си каже, а не да седи и ни гледа как тънем в догадки и хипотези...
На мен примерно, без да претендирам за достоверност и изчерпателност и имайки бегла представа за едно тазгодишно весело събитие, най ми допада версията, че е подарък от свата с цел да се изтежкари и Ачката от добро възпитание а и не само, на драго сърце е приел и сега и се наслаждава
Не, че има значение то си е по райони но при мен бе най смотаната година ни мед ни пчелите са като хората навярно и аз имам вина ама и това пчеларство не е като едно време
Някаква необяснима летаргия е налазила пчеларската форумна общност. Защо така бре, колеги? Споделете зазимихте ли децата, третирахте ли, започнахте ли с подхранването или ще чакаме Дядо Коледа
Сега се сещам че отдавна не се е чувало нищо и за синдрома на празния кошер. Явно му е минала модата...
Бате Гого, не се притеснявай, при мен е същото положение! Следователно мъдро може да заключим, че проблема не се крие в нас и нашите способности. Явно нейде свише трябва да се търси причината.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))