Зимата съм така, но за лятото не съм се замислял...
Всъщност, нямам и плодници, в класическия смисъл. "Плодника" ми е съставен от два магазина един върху друг. Демек, е по-висок с три см., но те едва ли оказват кой знае какво влияние в случая.
За лятото наистина не съм се замислял.
Тук ми се обади един стар пчелар да ме пита как е при мен. Горе долу това се наблюдава и при него, пчелите просто са намалели за тези няма и 10-12 дни, не знам какво е станало. Дали заради топлото време не остават по слънчогледа. Някой все пак от района, ако забележи подобно нещо да пише и да каже, как е ... и ако знае на какво може да се дължи това.
Няма как да са натровени, аз следя тук производителя какво прави. Той си ръси слънчогледа, само когато е много малък, около края на април. После не ръси повече. Не съм виждал пръскачки въобще, а пък аз движа постоянно с колелото или ходя да бягам. Иначе да, нищо драматично и аз не виждам, просто като прегледах кошерите има малко пчели. Не видях иначе нито необичайно поведение, нито нищо.
Въобще не разчитай на дъжд по Плевенско. Аз гледам моя модел и не дава нищо. Евентуално чак след понеделник там 1ви юли, но там точноста е много малка. Ти каква прогноза си гледал и за кога ?
по радиото слушах прогноза и от тук: https://www.gismeteo.ru/weather-doln...15373/2-weeks/
обаче леко са я променили днес, може да се окажеш прав и да не капне и капка
но аз лично съм оптимист, даже съм предвидил и пръскане на асмата за уикенда
Ами доколкото си спомням не бяха пълните долу с мед, аз съм ги и разширил немалко. Но не съм ровил всичките. Избрах просто няколко от по-силните и ми се видя добре. Гледаха много пило, може пък около акацията да са били понапълнили и после да са освободили и да се е получило нещо такова и затова сега да са понамалели пчелите .. ама само гадая за това.
Според мен, няма нищо притеснително.
По това време, много голяма част от пчелите, са извън кошера. Дори и нощно време. Миналата вечер закъснях по къра и минах през пчелина късно вечерта. Предната и страничните стени на кошерите бяха почерняли от пчели. На някои имаше и "бради" под прилетните дъски, сякаш за роене. Просто е много топло...
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))