Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
Имало е къде по-лоши години...
Например 2022.
Тая година пролетта и началото на лятото, според мен, не бяха добре ама, каквото дойде. Ще се справяме някак. Аз досега не бях имал варовито пило, но сега ме пипна... в началото на Юни...
Аз говоря не само за пчелите, а цялостно. Понеже ходя и по планините и виждам и как растителния и животинския свят се развива... Много сериозни са движенията .. Промените се случват внезапно. Мога много примери да дам и за планината ... Но не знам дали има смисъл да ги пиша..

Точно за тези 7 дни, температурата на водата от изворите под връх ботев е поне с 10 градуса. Хванах кърлежи едни миниатюрни, а не ми се е случвало преди. Тук по плевен се появиха не папатак, но едно още по-малко и безшумно. Горе долу за 2 седмици и изчезна. Комари няма въобще ... А миналата година, нормалните комари ги нямаше, а почти основно бяха тигровите .. Тази година не знам къде са, няма ги ..

И сега пчелите погледнах, хем има много слънчоглед, хем минаха почти 10 дни и все едно пчелите са намалели. Царевицата почти увяхна а допреди 7 дни, беше все едно ще е най-хубавата година за нея. ...

Да видим ... Досега наистина времето не беше лошо, допреди 10 дни да кажем ... Въпроса е от тук насетне какво става, както писах и по-рано.