Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 398 от 419 ПърваПърва ... 298348388396397398399400408 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,971 до 3,980 от общо 4186
    VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Не искам да създавам излишно смут, но нещата отиват на апокалипсис. Тези температури които идват и то средата на юни, преди години бяха от средата на юли до първата седмица на август. Не знам занапред как ще се случват нещата. Аз си мислех че горе долу юни ще успее до 30 градуса да откара, а то няма да пада от тук насетне под 35 градуса. Въобще не знам ...

А пък аз съм се загрижил за юли и август ....
    Имало е къде по-лоши години...
    Например 2022.
    Тая година пролетта и началото на лятото, според мен, не бяха добре ама, каквото дойде. Ще се справяме някак. Аз досега не бях имал варовито пило, но сега ме пипна... в началото на Юни...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Например 2022.
    Тая година пролетта и началото на лятото, според мен, не бяха добре ама, каквото дойде. Ще се справяме някак. Аз досега не бях имал варовито пило, но сега ме пипна... в началото на Юни...
    Аз говоря не само за пчелите, а цялостно. Понеже ходя и по планините и виждам и как растителния и животинския свят се развива... Много сериозни са движенията .. Промените се случват внезапно. Мога много примери да дам и за планината ... Но не знам дали има смисъл да ги пиша..

Точно за тези 7 дни, температурата на водата от изворите под връх ботев е поне с 10 градуса. Хванах кърлежи едни миниатюрни, а не ми се е случвало преди. Тук по плевен се появиха не папатак, но едно още по-малко и безшумно. Горе долу за 2 седмици и изчезна. Комари няма въобще ... А миналата година, нормалните комари ги нямаше, а почти основно бяха тигровите .. Тази година не знам къде са, няма ги ..

И сега пчелите погледнах, хем има много слънчоглед, хем минаха почти 10 дни и все едно пчелите са намалели. Царевицата почти увяхна а допреди 7 дни, беше все едно ще е най-хубавата година за нея. ...

Да видим ... Досега наистина времето не беше лошо, допреди 10 дни да кажем ... Въпроса е от тук насетне какво става, както писах и по-рано.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Например 2022.
    Смени майките в действителност при всяко заболяване на пилото се сменят майките

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Смени майките в действителност при всяко заболяване на пилото се сменят майките
    Смених майките, смених кошерите, изхвърлих всички засегнати пити. Използвах и рецептата на Дамянов. Установих и още една полза от мрежестото дъно- чрез него открих максимално рано В.П.
    За 12-13 дни всичко приключи, само не разбрах, кое колко помогна...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Смених майките, смених кошерите, изхвърлих всички засегнати пити. Използвах и рецептата на Дамянов. Установих и още една полза от мрежестото дъно- чрез него открих максимално рано В.П.
    За 12-13 дни всичко приключи, само не разбрах, кое колко помогна...
    Ако сложиш магазин с празни пити над мрежестото дъно и под плодника целогодишно ще имаш по малко такива проблеми а и на пчелите ще е по комфортно ще са по добре от другите

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Ако сложиш магазин с празни пити над мрежестото дъно и под плодника целогодишно ще имаш по малко такива проблеми а и на пчелите ще е по комфортно ще са по добре от другите
    Зимата съм така, но за лятото не съм се замислял...
    Всъщност, нямам и плодници, в класическия смисъл. "Плодника" ми е съставен от два магазина един върху друг. Демек, е по-висок с три см., но те едва ли оказват кой знае какво влияние в случая.

За лятото наистина не съм се замислял.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Тук ми се обади един стар пчелар да ме пита как е при мен. Горе долу това се наблюдава и при него, пчелите просто са намалели за тези няма и 10-12 дни, не знам какво е станало. Дали заради топлото време не остават по слънчогледа. Някой все пак от района, ако забележи подобно нещо да пише и да каже, как е ... и ако знае на какво може да се дължи това.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Тук ми се обади един стар пчелар да ме пита как е при мен. Горе долу това се наблюдава и при него, пчелите просто са намалели за тези няма и 10-12 дни, не знам какво е станало. Дали заради топлото време не остават по слънчогледа. Някой все пак от района, ако забележи подобно нещо да пише и да каже, как е ... и ако знае на какво може да се дължи това.
    Сигурно са натровени, при мен не забелязвам нищо драматично. Тая седмица го дават яко бури и дъждове и ако го накваси как си требе, ще се омажем

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    Сигурно са натровени, при мен не забелязвам нищо драматично. Тая седмица го дават яко бури и дъждове и ако го накваси как си требе, ще се омажем
    Няма как да са натровени, аз следя тук производителя какво прави. Той си ръси слънчогледа, само когато е много малък, около края на април. После не ръси повече. Не съм виждал пръскачки въобще, а пък аз движа постоянно с колелото или ходя да бягам. Иначе да, нищо драматично и аз не виждам, просто като прегледах кошерите има малко пчели. Не видях иначе нито необичайно поведение, нито нищо.

Въобще не разчитай на дъжд по Плевенско. Аз гледам моя модел и не дава нищо. Евентуално чак след понеделник там 1ви юли, но там точноста е много малка. Ти каква прогноза си гледал и за кога ?

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Ти имаше и досега хубава паша (поне с такова впечатление съм останал от постовете ти ..). Проверявал ли си в плодниците дали не са ги запълнили с мед и майката да няма свободни килийки за снасяне?

Страница 398 от 419 ПърваПърва ... 298348388396397398399400408 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •