Като начало:
Регистрация на пчелина-прочети темата отначало.
Подпомагане-предполагам очакваш субсидии.Субсидия на брой пчелно семейство няма в БГ.
Остава да кандидатстваш по някоя от мерките,като най известната е "Млад фермер"-50 000 лв.За нея ако пчелинът ти е в полето се изискват наличие на около 120бр.пчелни семейства.
Ако си в планински район са по малко.Може да опиташ по мярка 6.3-това е подобно на Млад фермер, но е по малка мярка, с по малко семейства и пари(30 000 лв)
Всички програми изискват плащане на осигуровки ,независимо от това ,че си осигурен на друга работа.Осигуровките като земеделски стопанин са около 1200 лв годишно.
Може да кандидатстваш по НПП /има тема за нея/за закупуване на сандъци,инвентар,майки,отв дки и др. Осигуровките са задължителни и тук.
Иска доста четене и питане.
Четенето е във форума, а първото питане може да започне от Съвети в земеделието в твоят град.
А, и е задължително според мен наличието на доста пари за стартирането на "игри" по програмите.Но със 17 кошера си е нищо...
Успех.
Майки има - сандъци няма. Сандъци има - пчели няма. Пчели има - рамки няма, рамки има - пило няма, пило има - място няма, място има - средства няма, средства има - време няма.... Егати занаята
Solaris60
За да регистрирам пчелин през тази година, какви осигуровки трябва да плащам, понеже се осигурявам и в сегашната ми работа, кошерите трябва да са минимум десет нали?, ясно е че дори и да съм регистриран няма да се класирам за никакви субсидии, но те не са ми фикс идея
Здравейте колеги,
можете ли да помогнете с файл за разпечатване на ветеринарномедицински дневник на пчелина.
В образците с документи в сайта на БАБХ точно този документ липсва (ЗХОЖ-159).
Този пост е редактиран от akalexandrov; 18.06.2024 в 12:01.
Обр. ЗХОЖ - 159 / Утвърден със Заповед № РД 11-1025 от 30.08.2011 г
veterinarnomedicinski dnevnik na pchelina.pdf
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))