Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6769

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от Николай Петров Виж публикацията
    Вчера пчелата лети и танцува по питите като луда. Днес едвам си показва носа навън... По пътя наред с цъфналата акация имаше и доста такава (основно по-стари дървета), която дори не е напъпила!? Абе шантава година! Направих няколко отводки на маточници. Подсилих два "слабака" оставени на самотек от пролетта. Сложих нови рамки за градеж и така... Има една седмица напред с убаво време, след Гергьовден ще се види резултата от действията ми! Тогава ще цъфне и липата май, май...?!
    Колега аз съм точно до Плевен почти и там точно така е с акацията както ти пишеш. Аз и на друго място споменах, тази година като цъфтеж се изравни и в предбалкана и в полето. Последно и при нас имаше такава която още беше напъпила леко но доста по-малко.

Въпроса е че при мен няма липи за съжаление, съвсем малко .. Но и на мен ми е много интересно липата кога ще цъфне. Ама пък тълкова рано както ти казваш .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Форума не работеше доста времем при мен, сега ме изненада, че пак го има. Отива си поредната трудна година, много суша и пак суша и сега отново суша. Най много да се добра до нулева година или на малка загуба. В тази суша вкараха по 2 магазина и толкова, дори и толкова не очаквах по едно време. Всеки ден се милим за дъжд, но го няма и това е. Най вероятно ще се наложи хранене, което май не харесвам.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ..ще се наложи хранене, което май не харесвам.
    какво да му харесваш като си е
    1. работа
    2. изваждане

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    какво да му харесваш като си е
    1. работа
    2. изваждане
    Така де

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.12.2014
    Пчеларски район
    Врачанско
    Колеги, аз ги оправих моите кошери. На основния пчелин от 87 останаха 6 клатещи се зъба, в къщата, където живее майка ми имаше 7 и са останали 3, и на уж подготвения ми нов пчелин около София от 13 са налични 9. Реално на 2-те места, където имах по малко кошери всичко е било на самотек, защото уж трябваше да възстановявам основния пчелин. Грешката си я броя моя, но и природата не ми помогна. Реално видях как райско място за пчели се затри и понеже предните години все отказвах да го приема и ме покриваше някакъв късмет чак сега паднах по очите си. Брутална суша + ама много животни като биволи, овце и кози, които децимираха де що има ливада и стана така, че пчелите се оказаха в пустиня, а аз все се надявах да се върне поне малко от предишната благодат. Със сигурност е могло да се справя и по-добре и да направя нещо, но този влак замина, пчелите ги няма и задрасквам пчелина докато и ако дойдат по-добри дни.
    Има надежда за новия пчелин и ще опитам там да се рестартирам.
    Разбира се има какво да се напише за болести, третиране, храна и там други детайли, но е адски дълго, а и след такива резултати явно нещо не съм в час и няма какво да се обаждам да се излагам.
    Медец

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Цитат Първоначално публикувано от todor.mitkov Виж публикацията
    Колеги, аз ги оправих моите кошери. На основния пчелин от 87 останаха 6 клатещи се зъба, в къщата, където живее майка ми имаше 7 и са останали 3, и на уж подготвения ми нов пчелин около София от 13 са налични 9. Реално на 2-те места, където имах по малко кошери всичко е било на самотек, защото уж трябваше да възстановявам основния пчелин. Грешката си я броя моя, но и природата не ми помогна. Реално видях как райско място за пчели се затри и понеже предните години все отказвах да го приема и ме покриваше някакъв късмет чак сега паднах по очите си. Брутална суша + ама много животни като биволи, овце и кози, които децимираха де що има ливада и стана така, че пчелите се оказаха в пустиня, а аз все се надявах да се върне поне малко от предишната благодат. Със сигурност е могло да се справя и по-добре и да направя нещо, но този влак замина, пчелите ги няма и задрасквам пчелина докато и ако дойдат по-добри дни.
    Има надежда за новия пчелин и ще опитам там да се рестартирам.
    Разбира се има какво да се напише за болести, третиране, храна и там други детайли, но е адски дълго, а и след такива резултати явно нещо не съм в час и няма какво да се обаждам да се излагам.

Като цяло има доста хора, които са пострадали и повечето с такива огромни загуби ... Малък процент са тези които нямат проблеми .. Затова че не се съди много. Макар че това е тежка загуба, може б ще трябва специални мерки да се взимат вече и постоянно.

Понеже един познат, който не се занимава с пчели ме пита как е, понеже на един негов познат от 20 са останали 3 и аз му казах и че при мен е зле. Той отвърна тука има един "печен" био пчелар, дето вози постоянно някакви препарати + храни и вика че той няма проблем ) .. уж е био .. Та мож би явно някъде там е разковничето, въпреки че аз писах, че при мен кошерите бяха взели дали още декември, и то имаха достатъчно мед ... Затова че явно препарати, но на мен не ми се вижда това като дългосрочно решение ... Постоянно да се третира .. и то с нещо което има предимно помагащи функции, а не да лекува изцяло и тн ..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •