Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 506

Разгънат преглед

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2023
    Пчеларски район
    не пчеларствам
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Bee_Colonie_Metabolic_Rate_as_Function_of_Temperature_Graph.png
Прегледи:      40
Размер:	38.1 KB
ID:	12332
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Аз така и не видях, може и моя грешка да е. Ти защо мислиш че това което правиш е приложимо ? На какво се базира това ?
    Базирано е на изследване биологията на зимуване на пчелите. Най-добре пчелите зимуват на 5гр. околна на кошера температура. В приложената статия се коментира оптималната температура на зимуване на семействата и как зимуват пчелите в Канада на базата на упоменатите в статията научни резултати. За съжаление статията е на английски. Файла е копие на файла от пост № 60 на тази тема. Извадил съм от статията също и графиката на скоростта на метаболизма (от статията) при пчелите като функция на температурата. Минимума е между 5-10 гр.

Базирано е също на наблюдаваната загуба на семейства поради възвратни застудявания, главно през март по време на пролетното развитие на семействата. Терморегулатора позволява да бъде елиминирано влиянието на възвратното застудяване и семейството да продължи да се развива нормално (ако има ток разбира се).

Интерфеса не ми дава да кача статията по някаква причина. може да се свали от мнение №60 в тази тема.
    Този пост е редактиран от Митю Митев; 21.01.2024 в 03:02.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •