За да ускориш яицеснясянето,подхрани със сироп 1:1, примерно 3х0,5 л.
Щом се разхожда значи е приета.
За да ускориш яицеснясянето,подхрани със сироп 1:1, примерно 3х0,5 л.
Щом се разхожда значи е приета.
Докато не видиш яйце,никакъв сироп...!
Здравейте, нека посъбудим тази тема
Какво мислите за придаване на майка на мини-нуклеус (такъв с 2 рамки, например).
Останах с един кошер само (другия остави 3 пити мед и избяга) и се чудя как да увелича семействата напролет с това което имам
Какво по-точно те интересува? Дали е добре да се придава майка на нуклеус с 2 рамки - да става, даже е по-сигурно, защото се предполага, че тъй като е новосформиран в нуклеуса ще останат предимно млади пчели(те приемат майките лесно).
Друг е въпроса дали това е най-правилния твой вариант за увеличаване на пчелните ти семейства. Ако семейството е доста силно напролет да, направи отводка, но ако не е, по-добре не го отслабвай. В твоя случай по-подходящо е рано напролет да заложиш капани за рояци. Няма как през май-юни да не хванеш поне няколко...
Ти къде пчеларстваш, ако си наблизо ще ти дам две отводки...
благодаря,
далече съм ти - в Кюстендилско, на мен по-скоро за опрашване на овошките ми трябват. Не съм сигурен колко е силна майката, защото миналата година, когато взех отводката, не ги храних достатъчно и не успяха да ми направят много пити в които да снася. А силния кошер избяга... и сега се чудя как да запълня дупките...
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))