Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 48 от 51 ПърваПърва ... 384647484950 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 471 до 480 от общо 506
    Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Митю Митев Виж публикацията
    ...Аз пък мисля че има всички предпоставки да стане много добре. Трябва само да има желание...
    Със сигурност няма да стигнем до консенсус с теб по този въпрос. Но нищо, явно (за мое учудване) има колеги на които им допада идеята, така че... дерзай!
    Независимо от несъвместимостта на мненията ни, ми направи добро впечатление, това че наистина се опитваш да вникнеш в материята, четеш, допитваш се, търсиш логиката. Хареса ми, че наистина търсиш съмишленици за идеята си, а не просто някой, който да "омаеш" и да му вземеш парите (както сметнах първоначално)...
    А иначе, твоя терморегулатор може да се ползва успешно примерно за стопляне водата в поилките през студените месеци...

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    С нещо да съм обидил или ощетил пчеларите и теб специално? Имаш ли аргументи по същество, или просто търсиш удоволствие в подигравката?
    Ами аз се пошегувах просто. Иначе личното ми мнение е че тези нагревателил са безмислени и ще причинят повече вреда. Затова че идеята е идея, но не струва и затова няма да има никакво бъдеще това ..

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2023
    Пчеларски район
    не пчеларствам
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Със сигурност няма да стигнем до консенсус с теб по този въпрос. Но нищо, явно (за мое учудване) има колеги на които им допада идеята, така че... дерзай!
    Независимо от несъвместимостта на мненията ни, ми направи добро впечатление, това че наистина се опитваш да вникнеш в материята, четеш, допитваш се, търсиш логиката. Хареса ми, че наистина търсиш съмишленици за идеята си, а не просто някой, който да "омаеш" и да му вземеш парите (както сметнах първоначално)...
    А иначе, твоя терморегулатор може да се ползва успешно примерно за стопляне водата в поилките през студените месеци...
    Благодаря поласкан съм!

Точно така, в кошерите с отопление (с 33гр целева температура през пролетното развитие на семействата) пчелите вземаха сиропа/водата от хранилките. В неотоплените не.

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2023
    Пчеларски район
    не пчеларствам
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ами аз се пошегувах просто. Иначе личното ми мнение е че тези нагревателил са безмислени и ще причинят повече вреда. Затова че идеята е идея, но не струва и затова няма да има никакво бъдеще това ..
    Да разбирам.

Аз обаче мисля да продължа да търся начин за удачен начин на работа с термо регулатора за по-ефективно зимуване (с по-малко подмор) и по-ефективно развитие на семействата през пролетта. Ако го намеря и формулирам, ще може да бъде от полза за всички, които пожелаят да се ползват от него.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    ...в кошерите с отопление (с 33гр целева температура през пролетното развитие на семействата) пчелите вземаха сиропа/водата от хранилките. В неотоплените не.
    Аз имах предвид външните поилки. В по-слънчевите часове, когато пчелите летят и търсят вода, в поилките тя е все още студена.
    Разбира се, че за вътрешните хранилки(поилки) също става, но там има и други варианти.

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2023
    Пчеларски район
    не пчеларствам
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Аз имах предвид външните поилки. В по-слънчевите часове, когато пчелите летят и търсят вода, в поилките тя е все още студена.
    Разбира се, че за вътрешните хранилки(поилки) също става, но там има и други варианти.
    Благодаря, но моя нагревател не може да бъде потапян във вода, на него има монтирана 2-степенна зашита от прегряване на 135гр и 150гр. Опроводяването на защитите а и самия нагревател не са трайно не водопроницаеми.

За топлене на водата във външните поилки може да се ползват нагреватели за аквариум. Те са изцяло потопяеми и с регулация на температура. Има модели с мощност от 600W за 20лв. На 220V са и трябва да е внимателно обезопасено захранването на нагревателите за вода.
    ᐉ Нагреватели на ТОП цени | AquariumBG
    Това първото което излиза в Google като се търси за „нагреватели за аквариум“. Може да има и по-изгодни магазини.

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2023
    Пчеларски район
    не пчеларствам
    Къде пчелите се чувстват по-добре през тези студове (температурата през нощта пада до -10гр.)?
    А) В обикновен неотопляем кошер
    Б) В отопляем кошер с целева температура 0т 7.5гр.

Въпроса е с повишена трудност!

Потребител
    Регистриран
    31.03.2023
    Дори при тия температури, все още спя на отворен прозорец. Идеята, като цяло, че е интересна, но не особено приложима.

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2023
    Пчеларски район
    не пчеларствам
    Защо да не е "особено приложима"? Какви са ти съображенията morning?

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Защо да не е "особено приложима"? Какви са ти съображенията morning?
    Аз така и не видях, може и моя грешка да е. Ти защо мислиш че това което правиш е приложимо ? На какво се базира това ?

Страница 48 от 51 ПърваПърва ... 384647484950 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •