Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 506

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Митю Митев Виж публикацията
    Това е интересно наблюдение за средните и слабите семейства!

Защо да не дадем едно рамо на силните семейства по време на възвратните пролетни застудявания с един терморегулатор и да ги направим още по-силни, щом залагат изобилно пило?

Какво препятства достъпа до храна?
    .
    Мисля че, способността за оцеляване е изключително функция на генетиката. За голяма част от пчеларите не е ли най-важен добива на мед? Иначе африканските породи пчели оцеляват много добре. Справят се и с вароата сами, но рядко пчелари работят с тях заради лошия им нрав.
    Не знам, колко е интересно. Само споменах, че съм наблюдавал такива случаи. Но, това е твърде относително.
    Разбира се, че е хубаво да им се даде едно рамо. Лично за мен, не е това начина.
    Когато застудяването е продължително, изядат храната покрай пилото, остават да го топлят и ....фиуууууу.
    А за добива на мед, все още има пчелари, които повече се интересуват как е добит меда и....

Без да се засягаш, като ти гледам пчеларския район, би ли казал, какви са ти подбудите да разработваш едно такова изделие?

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2023
    Пчеларски район
    не пчеларствам
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    А за добива на мед, все още има пчелари, които повече се интересуват как е добит меда и....

Без да се засягаш, като ти гледам пчеларския район, би ли казал, какви са ти подбудите да разработваш едно такова изделие?
    Това за меда не го разбирам. Ако има пчелари дето мамят, те подриват доверието и в добросъвестните….

Аз самия не пчеларствам. Ползвам услугите на други пчелари. От нас кошерите и отвотките от пчеларите грижата за тях. За нас резултатите от експериментите с терморегулаторите за пчеларите меда.
    А целта ми с това предложение към общността е да видим дали би имало пазар за такива устройства.
    За сега резултатите са доста обезкуражителни.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    За сега резултатите са доста обезкуражителни.
    Такива са, понеже явно пчеларите не виждат смисъл от това нещо, освен това са и чели доста. Но виж, има един човек тук предлага едни дронове, може да се съберете с него и да направите някаква по извънземна технология. Например дрон с терморегулатор

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2023
    Пчеларски район
    не пчеларствам
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Такива са, понеже явно пчеларите не виждат смисъл от това нещо, освен това са и чели доста. Но виж, има един човек тук предлага едни дронове, може да се съберете с него и да направите някаква по извънземна технология. Например дрон с терморегулатор
    С нещо да съм обидил или ощетил пчеларите и теб специално? Имаш ли аргументи по същество, или просто търсиш удоволствие в подигравката?

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    С нещо да съм обидил или ощетил пчеларите и теб специално? Имаш ли аргументи по същество, или просто търсиш удоволствие в подигравката?
    Ами аз се пошегувах просто. Иначе личното ми мнение е че тези нагревателил са безмислени и ще причинят повече вреда. Затова че идеята е идея, но не струва и затова няма да има никакво бъдеще това ..

Наблюдател
    Регистриран
    17.12.2023
    Пчеларски район
    не пчеларствам
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Ами аз се пошегувах просто. Иначе личното ми мнение е че тези нагревателил са безмислени и ще причинят повече вреда. Затова че идеята е идея, но не струва и затова няма да има никакво бъдеще това ..
    Да разбирам.

Аз обаче мисля да продължа да търся начин за удачен начин на работа с термо регулатора за по-ефективно зимуване (с по-малко подмор) и по-ефективно развитие на семействата през пролетта. Ако го намеря и формулирам, ще може да бъде от полза за всички, които пожелаят да се ползват от него.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •