Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
Колкото и да е грубо от моя страна
И как да отговориш след като след сума ти и кълнене че те не са такива, че няма те издънят, прецакат, че са честни и т.н. и им помогнеш накрая ти се изсират на.... и заради тях загубиш и ти пазари...
Какво има за издънване, след като се пита за продажба на едро при законни, официални, легитимни търговци и фирми? "Има начини" за износ на мед, но са само контрабандни, за да са законни трябва да намеря някаква нереално висока изкупна цена, че да си покрия рекета, който ще ми сложат тук. А при контрабанда могат да се объркат достатъчно много неща, че да нямам желание да се опитвам. С изкупвачите от чужбина пазара се прецака отдавна, по закон при това. Инак в миналия век основно небългари са ми изкупували меда, а даже не съм ги и търсил, сами идваха на крака и офертите варираха в много по- голям диапазон от +/- двайсе стинки. Продавал съм на шведи, англичани, белгийци, холандци, гърци, турци дори .... и всичките си плащаха, не като българския бизнесмен с хилядата политически връзки, дето ще му падне варака, ако тази година не си купи новия Майбах.

Мерси за личното съобщение, но ми е пределно ясно, че пазар на дребно е винаги лимитиран и, ако да не стига количеството собствено производство в добруджанско има доволно много пчелари, че все с някои други ще си в добри отношения и ще предпочетеш да потърсиш тях за допълнително мед, отколкото непознати във виртуала. Това са подразбиращи се неща и не питах за такива оферти.

п.п. сега научавам, че в Добромирка имало пчелари - ще се карам с някои хора.