Първоначално публикувано от
Pero Melifero
От твоята гледна точка си прав,по спомени си дърводелец. Само дето мерака е на последно място според мен. То ако си говорим честно, не е и голяма философия да пломбираш некой зъб, обаче си ходим на зъболекар за по-лесно. За всеки занаят си трябва някакво минимално базово оборудване, което ако ти липсва е доста тегаво и резултатите почти винаги са между "посредствено" и "много зле". А ако речеш да си набавяш оборудването, ти става излишно скъпо. Впрочем, имам един празен кошер, на който бих се пробвал със средства с които разполагам, но за да стане както ми се иска, ще трябва да си поиграя и ще ми е нужно доста време, с което не разполагам засега...
Ооо Румба, далеч съм от мисълта за това кой колко литра нектар или килограма прашец е изчислил, че отиват за отделянето на 1 килограм восък. Аз по-прагматично подхождам към проблема, а именно: като няма къде да складираш нещо, за чий ти е да се трепеш да го събираш?
Ако приемем твърденията на В.Г.Кашковски, че магазинна рамка, силно семейство я усвоява за ден и половина, то за 12 рамки отидоха 18 дни и това ако върви като по учебник нали, пък те пчелите, както сам знаеш, не четат писаното по книгите, а си имат свое виждане което често води до различни варианти
Сега, вярно че има един тънък момент, който ако го нацелиш и те покрие Оня горе, наистина ще се получат нещата и заради който наистина бих се пробвал, но нещата опират до опит и късмет. Откровено казано, вероятноста след акацията да имам един полу-изграден, но празен магазин за мен е по-реална. А и не е ли по-удачно да ти изградят няколко плодникови рамки рано напролет, пък да си караш с дъртия магазин? Още повече, че аз не съм бате Данчо, при който градят и долу, и горе, и не подхранва, и даже без да ходи до пчелина