Хубаво е да ползваш ХР,но при самосмени,роене или др.,може да си вкараш автогол.Ачката преди време беше писал за това,оказа се прав.Младите майки минават през ХР.
Хубаво е да ползваш ХР,но при самосмени,роене или др.,може да си вкараш автогол.Ачката преди време беше писал за това,оказа се прав.Младите майки минават през ХР.
Агро, аз ти казах, майката винаги е в корпуса с прясно пило, а той по принцип е най горния :-):-):-)
Аз така си „скубя„ кошерите с по 1-2 пити (системата ми е дадан блат, ползвам половинка ХР за 10 рамков кошер обрамчена с найлон / да става на всички модели кошери 8-10 -12 рамкови/). Стръсквам питите които ще взема от плодника като предварително на тяхното място съм поставил основи за градеж, слагам ХР с найлона, слагам празен магазин в него полегнали изтръсканите пити, отгоре друга ХР с найлон и върху тях магазина. След подобна манипулация на около 50 кошера (около 3-4 часа) и кратка почивка около един час, тръгвам и прибирам изтръсканите пити от магазините(те са бъкани от пчели) прибирам ХР и другите цигании и приключвам със „скубането“. На другия ден продължавам с другите кошери и така до края. Имам снимки но са на телефона и ми е трудно да ги кача тука...
Здравей Ласков,и аз имах същия проблем със ханемановата масово опират рамките.Имаш два варианта
1.Магазина да му заковеш по една летвичка отдолу 5-7мм.да не опират рамките.И си готов със проблема.
2 Не знам от кой Район си но аз намерих и купих две ХР-пластмасови със борд отстрани 5мм и ги сложих да пробвам рамките не опират доволен съм от тях.
Тази ХР-струва 5лв.със този борд отстрани не се огъва и е доста по-добра от обикновената пластмасова.Дано съм ти помогнал.
Относно писането на колегата Друмев за младите майки-да минават през ханемановата в това съм сигурен намерих я в магазина.Млада таз годишна майка.
Този пост е редактиран от Rado76; 30.05.2017 в 06:42. Причина: допълнение
Аз използвам ХР при дву семейните с общ магазин.Тая седмица разбрах,че младата майка е в магазина.За мен това е добре защото магазина е 16 големи рамки,но при малките става мазало..На 8те слагах преди но я ковях с габари към магазина така ми беше по лесно.
Този пост е редактиран от jdrumev; 30.05.2017 в 10:33. Причина: допълване
Балмина (а и другите) продават ХР с крачета. За какво помагат тези крачета... освен ако тръгнат да бягат нанякъде
С тези крачета прескача от кошер на кошер. С една ХР обслужваш 20 кошера. Ако вземеш бонус и крилца, вече 100 кошера. Ако питаш сериозно, да не ляга на рамките, така с крчета не затруднява пчелите при преминаването през нея. Много по добри са от другите, работи като обрамчена ХР.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))