Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Разгънат преглед

Вчера и днес , когато не валеше прегледах кошерите, последно бях при тях на 14 Май, и резултатът е:
    1. За да стигна до тях първо окосих двора (трето косене за тая година)
    2. 3 кошера трябваше да произведат втора майка в горен корпус отделен с ХР и два магазина от основния корпус, в които майката беше осеменила 6-7 пити и бяха изпълнени с пчели... В горните корпуси не видях майки, нямаше засев на прясно пило, но в единия имаше интересно - три маточника с прясно яйце в центъра. Пчелите бяха запълнили с мед и прашец питите, покривайки 5-6 от тях и адски много търтей щъкаше насам натам...
    3. Две отводки направени на 14 май, едната с плодна майка заложена на 10.04 имаше три пити със запечатано пило, другата на маточник имаше вече прясно пило . Подсилих ги с по една рамка запечатано пило от другите кошери, сложих 2 ВО и по един магазин
    4. Един кошер имаше пило на 7-8 рамки, от него бях направил отводката с оплодената майка...
    5. На всички кошери раздадох ВО 2-3бр.
    6. Днес реших да продължа с "експериментите"... В горните корпуси, където трябваше да има майки, сложих по една пита с прясно пило и яйца,а основните корпуси с майките ги отделих в отводки до старите им места. Кошерът от т.4 го разделих наполовина, за да си произведе свищева майка.
    7. за една нощ всички кошери бяха изработили по една ВО даже в някои от тях имаше и прясно снесени яйца...
    По прогноза от неделя нататък времето трябва да се оправи и да има вече принос на нектар, навсякъде цъфти трева, билки, а слънчогледа твърдо му трябват поне още две седмици минимум...
    Следващото ми ходене ще е през юли след 10-то число, очаквам да видя в отводките да има оплодени майки и пило, а в другите да пълнят магазините и тогава ще се разбере ще се яде ли мед или не....?!
    Този пост е редактиран от Николай Петров; 16.06.2023 в 19:02.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •