Ще споделя нещо лично преживяно. Преди 7 години, получих урологична инфекция. Влязох в болница, оправиха ме, но от изследванията се установи, че съм я получил в следствие на диабет.
Като отидох на специалист, ми изписа лекарство за сваляне на нивото на глюкоза в кръвта и ме натири по живо, по здраво... Като го купих и го отворих, от кутийката извадих 2 блистера и листовка, дълга около 70 см. Поне половината и дължина беше заета с описание на страничните ефекти.
Отне ми няколко месеца, да изчета всичко изписано някога, някъде, за диабета. Срещах се с много хора с диабет, консултирах се и с други лекари.
Та, спрях да приемам продукти от брашно и захар. Картоф, бял ориз, сладки плодове и въобще храни с висок гликемичен индекс. Започнах да събирам билки, каквито ми видят очите и каквито познавам. Правех ги на чай и замених водата, която пия с него.По препоръка започнах да приемам и пч. прашец. Само 'дето, като го купих от магазина, се оказа однотипен и недобре почистен. Тогава купих и първите си два кошера... В следствие на промяната на начина на хранене, свалих 25 кг.
И така,... в момента поддържам нива на К.З., като на абсолютно здрав човек, без лекарства. Храните, които купувам от магазина са сол и олио...
Мога да пиша до довечера по темата, но това може и да е досадно, така че спирам.
Пиши, нужно е да ти кажа. Защото винаги има шанс, стига човек да погледне под малко друг ъгъл. Ако не беше направил тази промяна, сега щеше да си в много по-лошо положение. Аз имам един познат с блокери за кръвно, като си оправи режима и храната, тази година за първи път спря изцяло лекарствата и подържа нормално кръвно ...
Всички знаем тази работа, ама въпроса е доколко си налагаме да правим промяна и правилните неща и доколко намираме оправдания да си вървим по инерция. Както се казва няма нищо полезно или хубаво, което да става лесно. Лесно стават само белите![]()
Просто, непретенциозно... и вкусно.
20230425_133951.jpg20230425_194056.jpg20230425_203530.jpg
Това ако са челядинки са много вкусни не съм ял некъде около 40години като дете до нас имаше 5 тракийски могили и ливади и идваха войници на учения .Там ги беряхме после баба ги готвеше с масло то тогава и масло имаше а сега ни челядинки ни могили /разораха ги и вадиха пясък и филц после дойде демокрацията и сега строят някакви извънземни пирамиди със стройтелни отпадъци/.
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))