Благодаря ! Ами ще трябва малко да си събера акъла и наистина да реша какво да правя точно като ги видя. Обаче тази година имам само 1 попупреглед и то основно за да тренитирам, ама покрай него ща не ща правих и други неща. Ама сега сменям работи, оправям ходенето на два крака и имам много оправдания още )) да го карам малко през просото. Но досега доколкото съм виждал за тези 5-6 години пчелите се оправят без мен, без никакъв проблем. Единсвеното от което има смисъл са третиранията и гледането за болести. Както и ако нещо е станало с майката и да се предотвратява роенето да не ти избяга пчелата. Кошерите са ДБ 10 рамки ...

Относно стесняването пролетно време, това което съм видял ми харесва. Наистина пчелите не се разпределят равномерно по рамките на голям обем и малко пчели. Когато са стеснени ми изглеждат по-добре нещата и пилото е по-равномерно и тн ... Ама може и да си въобразявам.

П.С - Почти забравих, друго нещо което направих тази година е да сложа капани за оси, бях забравил даже. Да видя какъв е резултата. Миналата година имаше нашествие на пчелен вълк и ми създаде проблеми. Но сега като гледам може би е излишно това което правя. Колкото и да бяха страшно много осите, бяха така само в едно слабо семейство. Другите не ги пипнаха, нямаше проблем. То може би вместо да ги трепя превантивно, да оставя и да видя наистина как са нещата.