Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Разгънат преглед

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    В Двемогилско обвиняват за високата смъртност арендаторите, които са пръскали есента с отрови и пчелите са внесли натровен прашец есента в кошерите. Най-интересното е, че няма и оси, осите са измрели тотално, онзи ден видях една оса за цяр дет се вика, а есента беше пълно с оси, влизаха в кошерите с 200 както казва Баце, а сега няма кьорава оса.
    И при мен е същото оси няма, арендаторите пръскаха масово с глифузат и други препарати за бурени и какво ли не, мога да ти пратя снимка, беше грозна картинка всичко умряло Около мен голяма смъртност има колеги със 100% смъртност а при мен 2 жертви и то по моя вина. Имаше чудовищна инавазия на акар есента, аз направих 11 третирания за да ги спася. Колегите с 3 третирания масово обвиняват аренадаторите за това и казват, че пчелите са внесли натровен прашец. Има проблем и при мен, сеснта 10 броя майки фира и 15 броя кошери залчих, сега още 6 броя без майка, предполагам или е от пръсканията или от вируси от акара. Но всичко друго е добре. Добре че имам винаги запасни майки и веднага оправих нещата. Проблемите на пчеларството са много и се иска сериозно наблюдение на пчелина.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 17.03.2023 в 14:41.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •