Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    На мен,това-2кг протеин,ми звучат,като 2кг протеинова питка..
    И на мен за чист протеин ми звучи доста, ама знам ли... Затова и помолих за уточнение.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    И на мен за чист протеин ми звучи доста, ама знам ли... Затова и помолих за уточнение.
    Да Ангел е прав, протеинова питка имам в предвид. С бирена мая, соево брашно и витамини.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Преди няколко дена продадох майки на 6 осиротяли семейства, после като погледанх дневника, 3 късни саосмени и 2 ранни саосмени. Нормално, имало е пробем с майката и за това са направили сасмяна, но проблема изглежда се е предал и на дъщерята.

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2017
    Пчеларски район
    обл. Плевен
    Явно така желаните самосмени не са добър вариант. Или може би зависи от породата.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от Плама Виж публикацията
    Явно така желаните самосмени не са добър вариант. Или може би зависи от породата.
    Самосмяната е като, необходимо зло.

VIP Автор
    Регистриран
    30.08.2017
    Пчеларски район
    планета Земя
    От трите вида според мен най-скапаните трябва да са свищевите, няма друг начин. Тия дето пчеларя-майкопроизводител се прави на Господ, спадат към същата група. И 1000 пъти да се повтори измишльотината, че самосмените видиш ли са скапани, няма как да върже дикиш, поне за мен де

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Pero Melifero Виж публикацията
    От трите вида според мен най-скапаните трябва да са свищевите, няма друг начин. Тия дето пчеларя-майкопроизводител се прави на Господ, спадат към същата група. И 1000 пъти да се повтори измишльотината, че самосмените видиш ли са скапани, няма как да върже дикиш, поне за мен де
    Знам, че цял живот са ви набливали тази измиишльтона, че самосмяната е добра майка. Но реално това е една по добре захранена свещева майка, със същите гени. Имал съм стотици самосмени и съм видял, че не струват а аз вярвам на очите си а не на книги и на приказки. Също нито един сериозен пчелар не работи с такива, това не е случайно. Един пример от пролетта (поредния) виждам един кошер направил 3 маточника за самосмяна и аз да хвана да направя 3 отводки. И 3те майки се оплодиха и след това и 3те умряха след като пронесоха.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Двумайчини съм опитвал. Имах си доста ерудиран гуро в посоката. Съвсем друга тема е. Не са за пашата в района ми и за кръста ми. Изисква известна механизация, но не стигнах чак до там. Поне опитах техниката. Майкопроизводители от "каталога" не съм ползвал и няма какво да споделя за тях, но всички сме се наслушали. Това е голям проблем, наистина. Късметлия е всеки, намерил читав! Облекчава много работата с пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Нищо не разбиран от майкопроизводство / егати думата кой я измисли и наложи нямам идея но много грандомански звучи/ та и от пчели толкова разбирам но майка самосмена де е от зор в някое семейство парапитеци де е яло само ориз с мухи не е си работа няма нищо общо от самосмена август в силно семейство.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •