Юрка,не искам да давам становище дали системата е добра,защото нямам голяма практика с този вид кошер.Нека колегите поработят,пък после да пишат.Преди 2 години писах,че се намери човек който работи с Украинска система и се включиха веднага няколко колеги които обясняваха за тази система.На мен ми стана ясно,че не са работили с такъв кошер и си замълчах.По принцип лоша система няма,но от любопитство всеки може да си направи такъв кошер,особено ако има под ръка различни сандъци,останали при закриване на поделенията от БА.Много удачни за Фарар 12 рамков са сандъците от 82 мм мини,за лежаци сандъци от БМ 21.В село Иганово/до Карлово/ има колега който продава кошери правени само от различни военни сандъци за смешни цени.Някои модели са добри,но не ми е целта да правя реклама.Та всичко опира до желание и най вече до любов към пчелите.Не може всичко да бъде остойностявано в паричен вид/изкарано количество мед/.Понякога удоволствието да гледаш пчели не намира паричен израз/поне за мен е така/,оставаш си с моралното удовлетворение и прочистване на аурата.Не казвам,че изкараното количество мед няма значение,но то не трябва да е фиксидея.Във връзка с това,разбирам,че има и други колеги които забравят за всичко когато отиват при пчелите и ги ползват за пречистване на собствената си душевност,за психоенерготерапия и общо успокоение на нервната си система.Това според мен е повече от пари и няма аналог.Спирам до тук,че вече почнах да отегчавам.