Здравейте. По горе някой се беше интересувал за боядисването на стени. Забравих да спомена че боята тук в UK не се разрежда .Така както е в кофата се бърка с бъркачка и се нанася с валеците по стените и таваните. Разрежда се само когато се нанася първа ръка след шпакловане и търкане с шкурка .За да убие праха по стените и таваните . Така наречената първа ръка или мис код при нас . Този мис код го нанасят с валека който има най дълъг косъм . Тук ползват 3 вида валеци . Дълъг , среден и къс косъм . С късия косъм се получава много фино и красиво нанасяне но става много бавно . За пистолетното нанасяне не съм виждал но един познат ми каза че синът му боясисвал с пистолет и боядисвали до 3 апартамента на ден. Когато пръскал с пистолета друг с вакека минавал след него да разкарва боята .Естествено че за пистолета боята се разрежда. Аз когато боядисвам с валек наливам тайно по малко водичка да ми върви по лесно и по добре се слива боята .Така не остсвст капчици и не се вижда къде е минавал балека.Боядисването с гъста боя дава голяма покривност и не прозира долната боя но човек остава без ръце докато я разкара по стените. Ако е много топло в помещението може боядистващия да не успява да разкарва боята и да остават засъхнали валеци .Тук при нас не е желателно да ви видят че наливате вода на втора и трета ръка. Може да ви изгонят от работа.