Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 50

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Здравейте. По горе някой се беше интересувал за боядисването на стени. Забравих да спомена че боята тук в UK не се разрежда .Така както е в кофата се бърка с бъркачка и се нанася с валеците по стените и таваните. Разрежда се само когато се нанася първа ръка след шпакловане и търкане с шкурка .За да убие праха по стените и таваните . Така наречената първа ръка или мис код при нас . Този мис код го нанасят с валека който има най дълъг косъм . Тук ползват 3 вида валеци . Дълъг , среден и къс косъм . С късия косъм се получава много фино и красиво нанасяне но става много бавно . За пистолетното нанасяне не съм виждал но един познат ми каза че синът му боясисвал с пистолет и боядисвали до 3 апартамента на ден. Когато пръскал с пистолета друг с вакека минавал след него да разкарва боята .Естествено че за пистолета боята се разрежда. Аз когато боядисвам с валек наливам тайно по малко водичка да ми върви по лесно и по добре се слива боята .Така не остсвст капчици и не се вижда къде е минавал балека.Боядисването с гъста боя дава голяма покривност и не прозира долната боя но човек остава без ръце докато я разкара по стените. Ако е много топло в помещението може боядистващия да не успява да разкарва боята и да остават засъхнали валеци .Тук при нас не е желателно да ви видят че наливате вода на втора и трета ръка. Може да ви изгонят от работа.

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Не знам как е в БГ но тук задължително се покрива.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимка от 2023-07-04 15-36-01.png
Прегледи:      52
Размер:	879.1 KB
ID:	12197

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Блок от преди няколко месеца.

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Снимка от 2023-07-11 21-21-29.png
Прегледи:      40
Размер:	1.05 MB
ID:	12219

Колегите днеска обсъждаха че имало голям наплив на украинци за кралството.
    Нещо не им харесвало в ЕС .
    Миналата седмица говорих с един украинец . Един път казва че бил от Одеса след тоба от Крим .
    Та оня ми каза така .Пари ми дават .Храна ми дават ,Квартира ми дават .Защо трябва да ходя да работя.
    Този пост е редактиран от batipej4o; 12.07.2023 в 16:27.

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •