Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 82 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 817
    Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от evil_dea
    Благодаря за бързите отговори. Ще погледна пак за рамките колко са. Ако един корпус е 240мм мойте тогава трябва да ги правя 248 защото влизат един в друг 8мм така ли да разбирам. Значи между рамките в два корпуса трябва да има 5-8мм за да неги клеясват или да пускат далаци при по голямо разтояние.
    Не ти трябват никакви фалцове.Аз слагам ограничителни летви отстрани на корпусите.Корпусите лежът директно един върху друг.Но пък както си решиш.Разгледай повече ЛР кошери и реши за себеси.Важното е да се работи лесно и просто.При по-голямо растояние между летвите на рамките пчелите го надграждат и се работи трудно.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Ограничителни летви = первази ? Нали ?
    Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Има мнение, че первазите крият дефекти в изработката!

Колеги правя си кошери със дълбоко дъно и имам едно питане към вас? Понеже ги правя със вътрешен фалц ако ме разбирате не съм специалист.Фактически корпусът влиза 8мм в дъното.Та въпросът ми е при рамка 240мм колко да правя корпуса? Какво разтояние трябва да ива примерно между рамките на долния и горния корпус?
    Благодаря в аванс
    Височината на корпуса е 240 мм, а рамките в него са 230 мм. Оставящ по 5 мм под и над рамките. Така като редиш корпусите, разстоянието между питите в тях е 10 мм. И колкото и да ротираш разстоянието е едно и също.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от yuri
    Колеги правя си кошери със дълбоко дъно и имам едно питане към вас? Понеже ги правя със вътрешен фалц ако ме разбирате не съм специалист.Фактически корпусът влиза 8мм в дъното.Та въпросът ми е при рамка 240мм колко да правя корпуса? Какво разтояние трябва да ива примерно между рамките на долния и горния корпус?
    Благодаря в аванс
    Височината на корпуса е 240 мм, а рамките в него са 230 мм. Оставящ по 5 мм под и над рамките. Така като редиш корпусите, разстоянието между питите в тях е 10 мм. И колкото и да ротираш разстоянието е едно и също.
    Точно така.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Ако разтоянието над рамките е 5 мм. , то това ще е и разтоянието до покривната табла , което е малко ! Ако всичките 10 мм. са над рамките , нещата в много аспекти се улесняват ! wink;
    Невсичко с две бузи е лице !

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Бай Пчеличко
    Ако разтоянието над рамките е 5 мм. , то това ще е и разтоянието до покривната табла , което е малко ! Ако всичките 10 мм. са над рамките , нещата в много аспекти се улесняват ! wink;
    Особенно ако слагаш питки.При мен е точно така отдолу равни с магазина, а отгоре е около 8мм.Няма надграждане а пчелите минават спокойно.

Потребител
    Регистриран
    07.11.2010
    Да виждал съм кошери с первази.Мойте ДБ магазините са с первази.Но дълбокото дъно което купих от Младен Котларски е по този начин корпус в корпус.Вече направих 50 бройки от това дъно няма връщане на зад.

Цитат Първоначално публикувано от Бай Пчеличко
    Малко за какво? Пчелите и майката (вкючително) минават спокойно при това разтояние. А освен това, моите табли имат перваз 5 мм и така отново разстоянието става 10 мм. Аз много рядко ползвам питки за подхранване и това не ми е проблем, но който иска да храни просто вместо табла слага найлон или платно от горе и готово.

ANIBAL
    Guest
    Полиетилена е желан при зимното съществуване на семействата.Има затоплящ ефект.Това докато не се появи пилото.Ако имаш табли като моите ,не ти трябва и при наличие на пило да го махаш.Но трябва да има странични отвори на таблата за извеждане на конденза.Те не са големи някъде от порядъка на 8 мм.Разстоянието между рамките е много точно и важно като част от мерките по кошера.Дори се обръща внимание и на материала на долна летва заради този размер.Често това опорочава цялата технология.Не бива да превишава тези 8 мм.Защото мостовете са големи и заемат и междурамията.10 мм е според мен даже голям размер.

Страница 7 от 82 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •