Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 484

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    Кога точно през Август, смяташ че е най-добре да се спрат майките? То, така или иначе, по-голямата част от пчелите, работили на слънчогледа, ще си заминат...
    Това за слънчогледа, че ги мори нямам идея от къде иде , по принцип много руснаци де прекъсват пилото твърдят, че трябва да е по- време на главната паша с уговорката, че преди това е правено поне 4-5г. племенна работа и са оставени семейства де не реагират крайно отрицателно на липса на майка.Но говоря за смяна на майката със свищева а не за карциране на майката

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Това за слънчогледа, че ги мори нямам идея от къде иде , по принцип много руснаци де прекъсват пилото твърдят, че трябва да е по- време на главната паша с уговорката, че преди това е правено поне 4-5г. племенна работа и са оставени семейства де не реагират крайно отрицателно на липса на майка.Но говоря за смяна на майката със свищева а не за карциране на майката
    А, едва ли ги мори слънчогледа. Мори ги това, че са участвали в продължителна главна паша и то към края на сезона- в повечето случаи, слънчоглед.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    А, едва ли ги мори слънчогледа. Мори ги това, че са участвали в продължителна главна паша и то към края на сезона- в повечето случаи, слънчоглед.
    Мори ги гледането на много пило

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Мори ги гледането на много пило
    Не си прав Гоше! По слънчовката пилото е значително намаляло. Не като при рапицата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не си прав Гоше! По слънчовката пилото е значително намаляло. Не като при рапицата.
    Имах в пред вид като цяло
    Ще кажа нещо теоретично, че по -принцип съществува технология на пчеларство без пило тоест 2пролетни и 1летен месец се практикува ограничаване а в останалото време майката е на 1-2рамки.,,Колкото по-често се извършва редуването на пчелите, толкова повече се намалява продължителността на живота им.,,

П.П.Нямам практика с изолация на майката но имам практика със стари майки та ми се вижда логична тая работа

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Имах в пред вид като цяло
    Ще кажа нещо теоретично, че по -принцип съществува технология на пчеларство без пило тоест 2пролетни и 1летен месец се практикува ограничаване а в останалото време майката е на 1-2рамки.,,Колкото по-често се извършва редуването на пчелите, толкова повече се намалява продължителността на живота им.,,

П.П.Нямам практика с изолация на майката но имам практика със стари майки та ми се вижда логична тая работа
    Да, логиката е едно, но практиката друго. В тази разнообразна до го голяма степен природа, нещата са малко... да го кажем тинтири-минтири. Едни казват едно, други казват друго, а истината е на трето, а вероятно и на четвърто място.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Да, логиката е едно, но практиката друго. В тази разнообразна до го голяма степен природа, нещата са малко... да го кажем тинтири-минтири. Едни казват едно, други казват друго, а истината е на трето, а вероятно и на четвърто място.
    Ми по мое мнение ако природата даде паша всичко е тип топ и всякакви технологии и умуваници са излишни.Говоря си за мен имам млада майка много снася напролет и вземе, че се изрой и избега имам стара майка колко и да е куца за слънчогледа пак са готови знам, че това не е си работа ама за моето безконтактно хоби увлечение си е добре

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Това за логиката и практиката, е много вярно. Ще дам пример, може би, не много на място, но...
    Жена ми е ветеринарен техник. Много добре знае, какво и как да направи, за да заколи прасето,...но не го прави, а е логично...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Преди време имаше "палци" (одобрение)

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Руснаците ги спират за повече мед, при мен идеята е за здравословно състояние. Ако съчетаем и двете ще е най добре, но от много добре да не стане беля. 10 дена преди пашата и 20 дна паша са 30 дена грубо, вадиш меда и третираш. За мен е голям периода, но нищо не пречи да пробваме. Работната пчела ще отпадне, и ако стане беля някой земеделец напръска.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 360 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 360 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •