Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 149

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Имаме разбира се, но се борим с проблемите. Намаляване на входовете, залагане на капани. Дойде ми и една идея, породена от изказването на Якофов , че не сваля зимата прашецоуловителите, защото през отворите му не минават осите.
    Продават готови пластмасови ленти които се използват за изработването на такива прашецоуловители. Слагаш я на входа и няма да има проблем с осите и с мишките. Ще го изпробвам това този уикенд.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колеги,споделете по какъв начин водите борба с пчелоядите.Големи нахалници са,направо кацат по кошерите и чакат на къс пас.Досега сме свалили 5-6,но не мирясват.Един го качихме вързан на кол и пчелите направо полудяха.Принудих се да го махна че не им повлия добре на нервите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес настъпих нещо до един кошер и започна да цвърчи помислих си че е мишка, но като погледнах пеперуда "Мъртвешка глава". Много голяма беше и около нея видях 2 гъсеници по 1 педя, предполагам от нея.

Автор
    Регистриран
    19.02.2013
    Пчеларски район
    Петрич
    Здравейте, един колега ми сподели следната случка, видял това насекомо върху една пчела на прелката на кошера. По негови думи казва че се било впило върху пчелата. Ако някой знае какво е нека сподели.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри nz1.jpg‎   nz.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ястреби и соколи не помагат ли?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Може да се пробва с живи търтеи.Достатъчно силни са за да политат от време на време.За закачане - секундно лепило.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Такова съоръжение ми се ще на мен.Ако някой е правил ,да помага. https://www.youtube.com/watch?v=W2QlSmxWoGQ

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •