Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4186

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от dvd111 Виж публикацията
    Ами то и по падналия акар няма как да разбереш колко жив е останал в кошера...
    В бат' Боян ни беше надеждата, ама...
    Аз виждам единствения начин да разбереш каква реална опаразитенист имаш е да спреш пилото и тогава да направиш теста. Всичко друго не е точно.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз виждам единствения начин да разбереш каква реална опаразитенист имаш е да спреш пилото и тогава да направиш теста. Всичко друго не е точно.
    То, ако спреш пилото и теста отпада.
    Аз, след бумът на акара миналата година, промених теста. Тествах пилото. От 300 разпечатани килийки, извадих 7 акара. Мисля, че е добре... за сега.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Аз не гледам последните години опаразитеност. Винаги си третирам по едно и също време, нямам близки пчелини. Тази година сложих този екостоп и предната седмица отворих 2 семейства, които гледаха малко пило, само да ги видя в какво състояние са. Бяха много кротки, други години са много агресивни.
    Аз не мога да разбера като я гледам тази опаразитеност какво ще стане ? Това ми е било интересно. Колкото и да ги наливате с оксалови киселини и други неща. Това ще реши ли проблема. Според мен това е някаква заблуда. ..

Вече станах и аз голям пчелар и изказвам мнения ... Но колкото по-малко им се мешам нещата стават все по-добре ) ...

П.С - даже от миналата година не подхранвам въобще нито подбудително, никак . Тази година също няма да подхванвам, имат достатъчно мед и следя каквъв е притока в момента и консумацията. След края на главната паша имам предвид. Иначе пролета какво е нужно давам ..
    Но просто при мен откакто гледам пчелите, винаги след като излязат от зимата имат предостатъчно мед .. Предполагам е заради никаквите зими вече.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    Цитат Първоначално публикувано от kaloyanv Виж публикацията
    Аз не гледам последните години опаразитеност. Винаги си третирам по едно и също време, нямам близки пчелини. Тази година сложих този екостоп и предната седмица отворих 2 семейства, които гледаха малко пило, само да ги видя в какво състояние са. Бяха много кротки, други години са много агресивни.
    Аз не мога да разбера като я гледам тази опаразитеност какво ще стане ? Това ми е било интересно. Колкото и да ги наливате с оксалови киселини и други неща. Това ще реши ли проблема. Според мен това е някаква заблуда. ..

Вече станах и аз голям пчелар и изказвам мнения ... Но колкото по-малко им се мешам нещата стават все по-добре ) ...

П.С - даже от миналата година не подхранвам въобще нито подбудително, никак . Тази година също няма да подхванвам, имат достатъчно мед и следя каквъв е притока в момента и консумацията. След края на главната паша имам предвид. Иначе пролета какво е нужно давам ..
    Но просто при мен откакто гледам пчелите, винаги след като излязат от зимата имат предостатъчно мед .. Предполагам е заради никаквите зими вече.
    E друго си е, когато имитираш външен приток на нектар и от захарния сироп да им активира жпезите, за да хранят майката.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    E друго си е, когато имитираш външен приток на нектар и от захарния сироп да им активира жпезите, за да хранят майката.
    На теория вероятно е така преди време и аз изразявах подобно мнение после пробвах с мед и набързо мнението ми се промени.Вероятно има риск от болести и нападения но , че уж меда го слагали запас а със захарни сироп се развивали си е конспирация от класа.

Почетен Автор
    Регистриран
    14.06.2021
    Не ми се влиза в полемики, но докато променяме условията на животинския и растителния свят, като си мислим че сме много умни, само създаваме проблеми и на природата и съответствие нас. Всякакви сортове, гмо-та и тн са пагубни. Дават повече, но заболяванията стават повече и вредителите по резистентни и агресивни... Ама са дълги теми това . Отделно съсипваме и климата и после третирай на воля, да видим ... Нали сме много умни, защо не може да се оправим с един акар. Да кажат пишман учените дето пишат книги и обясняват небивалици.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Не ми се влиза в полемики, но докато променяме условията на животинския и растителния свят, като си мислим че сме много умни, само създаваме проблеми и на природата и съответствие нас. Всякакви сортове, гмо-та и тн са пагубни. Дават повече, но заболяванията стават повече и вредителите по резистентни и агресивни... Ама са дълги теми това . Отделно съсипваме и климата и после третирай на воля, да видим ... Нали сме много умни, защо не може да се оправим с един акар. Да кажат пишман учените дето пишат книги и обясняват небивалици.
    Темата наистина е дълга и май не е и за тука, но...
    Светът наистина е тръгнал на м....та си и рано или късно, ще иде точно там,... или на Марс.
    А промяната на условията на живота на пч. семейство в частност, започва още с принуждаването му да живее в разборния кошер.
    Взимането на мед, прашец, восък и т.н. е не по-малко вмешателство, от третирания, тестове, подхранване, ама го правим, въпреки мнения, като твоето в случая(което по принцип е и мое в общия смисъл).
    И... да не забравяме оная приказка на Георги за крайностите...

Потребител
    Регистриран
    31.03.2023
    Нали сме много умни, защо не може да се оправим с един акар.
    Знаеш ли, че най- честата причина за бронхиалната астма, е домашния акар? Дори с него не сме се справили. Работата е там, че животинските видове, които се измерват в милиметри и микрометри хич не са лесни за унищожение. Не е същото, като да извършим геноцид над бизони, тигри и китове, за които забележи, че и не ни трябва кой знае каква наука - пушките са достатъчни.

И, да - пчелите и да изчезнат, човешкия род ще изчезнем преди тях със сигурност. Е, разбира се може своевременно да сме открили как да извършваме междугалактически пътувания и на коя планета да се преселим, но към момента по въпроса сме точно пълна нула.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.07.2019
    Пчеларски район
    Харманли
    Аз не гледам последните години опаразитеност...
    ...не мога да разбера като я гледам тази опаразитеност какво ще стане ? Това ми е било интересно...
    А като я гледаше, какво ставаше?

Предполага се, че добиваш някаква представа за моментното и ниво (на опаразитеността) и оттам си правиш сметка дали и какви действия да предприемаш...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •