Мерси за бързия отговор, спрял съм се главно на лофант, но мислех да им бодна още нещо. Ако все пак някой има смена за кантерион и риган бих си закупил.
Мерси за бързия отговор, спрял съм се главно на лофант, но мислех да им бодна още нещо. Ако все пак някой има смена за кантерион и риган бих си закупил.
Мерси отново, за първи път ползвам форума
Лично мое мнение, че лофанта е много прехвален за медонос, освен ако моите пчели са нещо повредени.
Като започвах да се занимавам с пчели засях точно пред кошерите няколко и няколко в градината. При наличие на друга паша изобщо не го поглеждат. В момента много налитат на хризантемите и други есенни цветя.
Това зависи от температурата и влажността за дадения ден и даденото растение. Дори половин градус да е по различна температурата и единия вид ще отпусне нектар и ще бъде посещаван от пчелите, а другият не. Та, понякога по лофанта наистина има много пчели, но се изискват декари за да е от полза.
Тежко се говори с глухи!
Трудно се показва истината на слепи! Ужасно се спори с идиоти!
Ми,Васе,тя и акацията е много прехвалена.Особено,ако са десетина дървета....
"Колегата" трябва да опознае, каква паша има около пчелина,за да разбере,по кое време има "дупка" и да сее таквиз медоноси,които цъфтят по време на дупката.
Ако му се занимава,препопъчвам детелина-времето на цъфтежа и,може да се маниполира,через косене.
п.п.И задължително,по периферията на парцела-софора.
Имам пред къщата на Д.Д-к едно самозасяло се растение, дето не го знам какво е, но цъфти цялото лято плюс есента. Издържа на жега и суша и винаги на него има пчели. От семейството на усойничето е като му гледам розетката, но за разлика от усойничето, което впрочем насях покрай къщата и цъфти около 2 месеца и не се виждат пчели по него, това направо кърти. Трябва да го снимам за да го разшифровате какво е, че нали тука сте само легенди... и аз
За хризантемите забелязах че е пълно. Просто 2 декара има с плевели, оране и да никне нещо готино и полезно, за печелите и за мен.
Да, съгласен съм с градусите и влажността.
Все пак ще е да радва окото и да има на какво да кацат, а не тоталната обрасла ливада. Е и сега са 4 кошера
Първа година ми е. Доста ще си понаблюдавам, но все нещо внасят, все жужакат. Не гоня да вадя акация или липов да речем. Оставям ги да си складират и после всичко на едно си го вадя.
Ооооо хора с кавичките ли се отговаря
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))