Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 20
    Автор
    Регистриран
    30.10.2012
    В Гърция пчеларството е субсидирано от държавата,на пчеларите се отпуска захар по намалени цени ,50 цента или по левче нашенски пари.С тази захар пчеларите подхранват за да получат мед,разбира се ,че този мед се различава от хубавия -манов/боров/,мащерков или цитрусов .Когато дойде търговец при пчеларите те му казват ,че е от захар и съответно се спазарват за цената. Мой приятел работеше на о.Крит на пчелин с 2000 пчелни семейства,ето какво ми е разказвал той : когато няма паша сипвахме захар в огромни казани после топла вода и бъркахме с лопати за да се разтвори захарта,после с помпа прехвърляхме готовия сироп в цистерна три тона и следваше разкарване из кошерите,всеки кошер имаше кръгла дупка на покрива свързана с хранилката,просто вдигахме капачката вкарвахме накрайника на пистолета/като на бензиностанциите/стискахме ръкохватката и бавно броехме от 1 до 7 за това време хранилката трябваше да се е напълнила,после минавахме на друг кошер и така цял ден ,по този начин за ден подхранвахме по 500-600 семейства. Вероятно такъв мед продават в Холандия гърците,а може и да е нашенски който те са купили и после препродават за гръцки.

Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    Цитат Първоначално публикувано от buci59
    Цитат Първоначално публикувано от Shine
    ....-само това последното не зная за какво е
    Това последното е нещо подобно на капаци.
    да но има стъкла и такива според мен това е някакъв вид восакотопилня :?

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Аз познавам такива дето и тука си ги вършат тези работи. Това означава ли че твоя, извинявай, на другите, меда е също от захар?

http://www.youtube.com/watch?v=4yiOj...hannel&list=UL

Изводите оставям на вас.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Shine
    да но има стъкла и такива според мен това е някакъв вид восакотопилня
    На снимката виждам три капака,разделени един от друг със стъкло,за да не се мокрят.Никаква восъкотопилка не е.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    То от захар всеки може да добие мед, ако има и борова гора наблизо и пчели не ти трябват, за да направиш мед. :D
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Потребител
    Регистриран
    29.05.2012
    ако можете да доближите снимката ще видите че точно под капака са и пчелите и ги дели само някъф парцал дет в средата има дупка а около пчелите имаше само борчета но няма нито охрана нито нищо на 13 метра от тях има пътека където сумати хора бягат на ден и никой не е пипнал а говорих със един от състезанието той вика не се притеснявам че ще ме ограбят сичко ми е застраховано и питах за пчелина той каза че общината отговаря ако се случи нещо със пчелите или кошерите

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    На двеста метра от Бяло море 20160806_160041.jpg
    В петък и събота бях в Гърция. Видях два пчелина и направих няколко снимки.
    Няма никаква ограда. На 15 метра от асфалтов път. Има само табела с тлф номера на собственика .В 16 часа имаше добър летеж. На около имаше доста памук и тютюн. Памука го поливат навсякъде с пръскачки. Минах и покрай друг пчелин с повече кошери (може би около 70 ). И той беше без ограда. Всички кошери бяха с по два корпуса.
    Не знам с тия два корпуса как вадят по сто кила на сезон (Дони го пише в преден пост )

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    20160806_160113.jpg
    Ето още идна снимка на кошер от близо.
    (извинявам се , че излезе така, но съм с тлф )

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Как ли ?
    Алекс и Евгени го писаха преди четири години .

Автор
    Регистриран
    15.03.2014
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    На двеста метра от Бяло море 20160806_160041.jpg
    В петък и събота бях в Гърция. Видях два пчелина и направих няколко снимки.
    Няма никаква ограда. На 15 метра от асфалтов път. Има само табела с тлф номера на собственика .В 16 часа имаше добър летеж. На около имаше доста памук и тютюн. Памука го поливат навсякъде с пръскачки. Минах и покрай друг пчелин с повече кошери (може би около 70 ). И той беше без ограда.
    Хмм, нали?! При нас пчелините са зад огради, бодлива тел, дори камери и специални средства за охрана. Свирепи бабки бдят пиле да не прехвръкне ...

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •