Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.04.2021
    Пчеларски район
    Брезово
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Една смяна на майката променя коренно картинката, но това е вече ново семейство. Едно прекъсване на пилото също оказва добър положителен ефект.
    И като добавиш рязане на далаци и подновяване на гнездото,третиранията отпадат.

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    общ.Севлиево, обл.Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    От 5 г. използвам СР. Изрязвам редовно, подменям поне 3 рамки.Обикновено Ноември ги накапвам еднократно и това е. Цялата година семействата не се развиваха добре... Продължавам да си мисля, че първопричината за сривът е сушата...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Кразз Виж публикацията
    От 5 г. използвам СР. Изрязвам редовно, подменям поне 3 рамки.Обикновено Ноември ги накапвам еднократно и това е. Цялата година семействата не се развиваха добре... Продължавам да си мисля, че първопричината за сривът е сушата...
    Разбира се, че сушата е проблем и то голям.При пчелите почти винаги за отслабване е комплекс от фактори и ако почне верига от проблеми акара дори и да не е на първо место със сигурност не е на последно.А ако си задобрял и нямаш роене то това накапване 1 път в късна есен дали е достатъчно

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Разбира се, че сушата е проблем и то голям.При пчелите почти винаги за отслабване е комплекс от фактори и ако почне верига от проблеми акара дори и да не е на първо место със сигурност не е на последно.А ако си задобрял и нямаш роене то това накапване 1 път в късна есен дали е достатъчно
    Ами, еднократното накапване, плюс някои други мерки, досега поне, е било достатъчно. С времето, съм си изградил някакво виждане за живота, за работата и за пчеларството в частност, което едва ли ще се промени... Няма как, да негодуваме срещу пестицидите в земеделието, а в същото време, да "лекуваме" пчелите си с пестициди.
    Относно роенето, имал съм единични случаи на роене, но и никога не съм се борил с него "на всяка цена". Все пак, това е естествен процес в живота на пч. семейство. А тая година, не съм чул някой в района даже да е видял рояк...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ами, еднократното накапване, плюс някои други мерки, досега поне, е било достатъчно. С времето, съм си изградил някакво виждане за живота, за работата и за пчеларството в частност, което едва ли ще се промени... Няма как, да негодуваме срещу пестицидите в земеделието, а в същото време, да "лекуваме" пчелите си с пестициди.
    Относно роенето, имал съм единични случаи на роене, но и никога не съм се борил с него "на всяка цена". Все пак, това е естествен процес в живота на пч. семейство. А тая година, не съм чул някой в района даже да е видял рояк...
    В никакъв случай не ми е минавало през ума да ръся акъл и да налагам мнение обадих се защото и Ник го направи по повод твърдението, че акара не е причина за слабите семейства Относно борбата с акара без химия мисля, че е труден и рисков процес и лесно човек може да се изгуби в него но пък заслужава адмирации

VIP Автор
    Регистриран
    28.01.2021
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    В никакъв случай не ми е минавало през ума да ръся акъл и да налагам мнение обадих се защото и Ник го направи по повод твърдението, че акара не е причина за слабите семейства Относно борбата с акара без химия мисля, че е труден и рисков процес и лесно човек може да се изгуби в него но пък заслужава адмирации
    Еее, та аз не съм приемал мненията ти, като ръсене на акъл никога, даже напротив- смятам, че са интересни и човек може да научи нещо... Просто исках да уточня моето мнение.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Еее, та аз не съм приемал мненията ти, като ръсене на акъл никога, даже напротив- смятам, че са интересни и човек може да научи нещо... Просто исках да уточня моето мнение.
    В действителност моето мнение е формирано от много теория и съвсем малко практика та знам ли а иначе пчелите са интересни животинчета и човек може много да научи от тях

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Angel Yosifov Виж публикацията
    Зависи от района, колко кошери има, как ги поддържат и.т.н. При мен без третиране до момента нямаше да имам нито един кошер.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •